El PSC de Comarques Gironines i la llista dels socialistes gironins a les eleccions al Parlament de Catalunya, encapçalats pel primer secretari, Juli Fernández, i el candidat Rafel Brugera, contesta l'article d'opinió escrit per Jaume Fàbrega tot denunciant i lamentant les seves "diatribes racistes i xenòfobes".

En un escrit de rèplica, el PSC afirma que "els socialistes gironins som catalans i catalanistes" i que "no valora ni té en compte l'origen dels cognoms de la seva llista". També denuncia "que Fàbrega consideri que els catalans i catala-nes només són els que tenen cog-noms que ell anomena de "nissaga catalana"; i que els que no tenen aquest caràcter racial "no siguin del país"". El Partit Socialista de les comarques gironines considera que "la presència de persones amb cognoms acabats amb -ez (tal com diu Fàbrega) no aporta cap valor positiu o negatiu a les llistes electorals".

El comunicat continua subratllant que "qualsevol persona, tingui el cognom que tingui, i pensi el que pensi en política [...], és catalana si viu a Catalunya i es considera catalana".

Finalment, el PSC de Girona anuncia que emprendrà accions legals contra Jaume Fàbrega "per haver negat la catalanitat del socialisme gironí en raó del cognom dels membres de la llista", fet al qual atribueixen una motivació de "caràcter racista i xenòfob".