Amb l'objectiu d'animar els gironins a participar en la Via Lliure que es formarà a la Meridiana de Barcelona el proper 11 de setembre, l'assemblea comarcal de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) al Gironès ha organitzat de cara el proper dijous, a les set de la tarda, la formació d'un punter humà gegant a l'escalinata de la Catedral de Girona. L'entitat fa una crida a tots els veïns a participar en aquest acte i els recomanen portar roba blanca o de colors pàl·lids per il·lustrar millor el punter, la forma del qual esdevé l'eix vertebrador de la Diada d'enguany.

Durant l'acte, representants gironins de les diferents entitats i formacions polítiques que donen suport a la independència (AMI, ANC, Avancem CDC, CUP, DC, ERC, MES, Súmate, Òmnium Cultural, RCat i SI) dirigiran unes breus paraules referents als deu eixos que defensa la nova República Catalana: equilibri territorial, solidaritat, oberts al món, diversitat, sostenibilitat, igualtat, benestar i justícia social, innovació, regeneració democràtica i educació i cultura. Posteriorment, l'escriptor Josep Maria Fonalleras també llegirà un manifest.

D'altra banda, des de l'assemblea comarcal de l'ANC al Gironès també assenyalen que, a causa de la gran reserva que hi ha hagut fins a dia d'avui a l'hora de reservar una plaça per assistir a la Via Lliure de Barcelona amb autocar, els autobusos noliejats per l'entitat gironina han quedat plens i s'està gestionant l'ampliació de la disponibilitat de places. En aquest sentit, l'entitat remarca que properament es podran adquirir més bitllets a través d'internet.