Un dels principals problemes de l'entitat és l'envelliment prematur que pateixen les persones amb trastorns psíquics i discapacitats físiques i mentals que tenen contractades. "Són persones que les empreses ordinàries no contractarien", lamenta Farrés. Aquests treballadors, que van des dels 18 anys fins als més de 60 anys, acostumen a patir més el pas del temps. Això ens planteja nous reptes", subratlla la gerent. És a dir, des de la fundació han de buscar altres sortides ja sigui noves línies de treball, invalideses, rejovenir la plantilla o adherir els seus treballadors a programes especials o centres de dia perquè puguin continuar actius. "Així no perden totes les seves habilitats perquè si se'ls deixa a casa, sense estimulació, fan una davallada molt gran", assegura la gerent. "Això és el que ens motiva a continuar endavant perquè seguim veient que és una necessitat, que hi ha persones que s'ho mereixen i, a més, és un dret", remarca Farrés.

Tot i això, aquest és un problema que també s'ha d'analitzar i afrontar com a sector ja que no són la única entitat o centre de treball especial que ho ha detectat. D'altra banda, l'associació també assenyala que no veu "els brots verds" que tant anuncien els polítics i dirigents actuals. "Al contrari, fins i tot la línia de muntatge de rodes aquest any es presenta malament", afirma la gerent.

"Ens hem de mentalitzar que cada cop les ajudes seran més residuals i que ens hem de valdre de nosaltres mateixos, ser competitius però també s'ha de dir que un centre de treball amb persones amb especials dificultats no es pot comparar amb altres centres. Tenim clar que no podem sobreviure si ens retallen totes les subvencions", reclama Farrés.