"Posa'm una tapa d'arròs negre i una copeta de vi blanc". Amb aquesta frase pot començar un vespre per qualsevol dels assistents del Cuina al Carrer, un festival gastronòmic gironí que enguany ha celebrat ja la seva setena edició.

Amb els carrers del cor del Barri Vell tancats al trànsit, 25 establiments van exposar les seves millors propostes en forma de tapes acompanyats de copa de vi i en molts casos de música en directe, una combinació per tancar la temporada estival que evidencia la seva bona rebuda en forma de reiterades edicions d'èxit.

En Dani és un gironí que assisteix per quart any i aquesta vegada ha vingut amb en Xavier que no hi havia estat mai encara. El reclam un cop més ha estat l'ambient i la bona experiència d'anys anteriors. "Sóc d'aquí i crec que esta molt bé que es facin propostes d'aquest tipus al carrer, ara que encara fa bon temps. Des de que han tret les carpes realment falten coses així. El preu és correcte i el menjar està prou bé".

El públic d'aquesta edició ha estat com sempre molt divers. Des de parelles, grups d'amics, passant per famílies amb nens i algun que altre estranger que s'ha trobat de ple amb l'esdeveniment, sobretot un gran nombre de francesos i alemanys. La mostra es desplegava per la zona de la Cort Reial i els seus voltants, on petits grups tocaven alguns dels temes més coneguts del panorama musical.

La Laura i la Marina van destacar que precisament un dels encants és la música. "El millor de tot això és que sigui a l'aire lliure i hi hagi música al carrer. Potser aquest any no hi ha tanta gent com en altres edicions que s'ha fet. Els preus estan una mica al límit quant a menjar, si fos una mica més reduït seria millor".

Les gambes, els pinxos i les patates van ser algunes de les tapes estrella, però també creps, postres diverses i algun altre plat de més elaborat. El sistema de tapes, com de costum, estava completament obert per donar carta blanca a l'experimentació i a les possibles propostes que cada local volgués presentar als seus clients.

En total 5 hores de tapes, vins i oferta musical d'una mostra ja ben consolidada a la ciutat de Girona, que van esdevenir una combinació d'allò més satisfactòria. Amb assistents animats que durant tot el vespre van anar recorrent els carrers en busca de nous gustos, un ambient agradable i un bon tancament per a aquest mes d'agost que ha arribat ja al final.