Conèixer i disposar de la geoposició de tots els megàlits de l'Alt Empordà és possible amb la Guia del megatilisme de l'Alt Empordà, de Vicenç Armangué. Es tracta d'un projecte que acaba de veure la llum i recull de forma exhaustiva tots els elements coneguts fins avui i inclou la posició exacta de cadascun del megàlits de la zona.

Aquest inventari ja va ser presentat durant les IV Jornades de l'Empordà celebrades en el 2013 i que tractaven sobre l'actiu econòmic que suposa el paisatge en la zona. Un any més tard, i en les mateixes jornades, l'Instiut d'Estudis Empordanesos va encetar el web Megalitica.cat. Aquesta pàgina cobria un recull detallat de tots els elements coneguts i va tenir un positiu i inesperat impacte en la ?població.

El projecte en línia de Megalitica.cat es veu ara completat amb aquesta guia de Vicenç Armengué. Amdues publicacions tenen la clara intenció de difondre el matrimoni megalític de l'Empordà i socialitzar el seu coneixement.

El projecte megalític ha estat impulsat per l'Ajuntament de Vilajuïga, la Diputació de Girona i l'associació Via Pirena, especialitzada en la recuperació i difusió dels béns culturals de la zona.