El candidat d'Unió a la presidència de la Generalitat, Ramon Espadaler, i el cap de llista del partit a Girona, Xavier Dilmé, es van reunir a Pals amb representants del sector de l'arròs (pagesos, empresaris i propietaris) per analitzar la situació de la plaga del cargol poma, que es va detectar fa pocs dies en un camp de Palau-Sator, i expressar-los el seu suport davant d'aquesta problemàtica. A la reunió també hi van assistir la diputada d'Unió al Congrés, Montse Surroca, i el senador gironí del partit, Pere Maluquer.

Dilmé va explicar que Unió treballarà per donar suport als emprenedors que treballen al territori, que "ofereixen un producte de valor afegit", i per garantir-los que "tindran suport en allò que puguin necessitar". "No estem davant un tema menor, però confiem que s'hagi detectat a temps i es pugui controlar. Alhora, hem de fer arribar un missatge de tranquil·litat i deixar clar que el producte que sortirà de la zona continua tenint els mateixos nivells de qualitat i excel·lència de sempre", va destacar.

Durant la reunió es va analitzar la primera etapa de funcionament del parc natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, un any després de la constitució dels seus òrgans de gestió i el nomenament del director. Espadaler i Dilmé van recordar que aquest parc va ser desplegat pel conseller Josep Maria Pelegrí, després d'haver refet els ponts de confiança amb el territori, que s'havien trencat durant el govern tripartit. "Aquest model de parc és el que Unió vol traslladar a la resta de Catalunya, lluny de les imposicions de l'anterior etapa del tripartit: majoria del territori en els òrgans de govern i un president que no sigui de l'administració", va indicar Dilmé.

També van exposar que el següent pas ha de ser que la figura del director no sigui necessàriament un funcionari, i disposar d'un equip tècnic que, en el cas concret del Montgrí, inclogui experts en turisme, agricultura i pesca, per treballar de forma transversal i garantir que el parc és un valor afegit per al territori i no una càrrega per la gent que hi viu i hi treballa.