L'Ajuntament d'Olot, anit, va aprovar contractar un crèdit de 4.500.000 € amb el Banc Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA). El termini és de 14,5 anys i el tipus d'interès d'un 1,98% fix per tota la vida del préstec. L'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU), va explicar que els diners estaran destinats a dotar els projectes de la reforma del Firal, dels nous camps de futbol base del Morrot i de l'adequació de part de l'Hospital Sant Jaume com a centre de serveis socials.

Segons Corominas el crèdit no afectarà el pressupost general del 2016 i sense aquest seria molt complicat dur endavant projectes proposats en els programes de la major part de formacions en les passades eleccions municipals.

L'acord va tirar endavant només amb els vots de l'equip de govern: CiU i PSC. L'oposició, ERC, CUP i OeC va votar tota en contra. Un fet que va ser destacat per l'alcalde. Corominas va dir: "Si comencem a plantejar un no a tot, també haurem de pensar en els graus de participació que tant demanen". "La consulta sobre el Firal és la que volem veure sobre la taula i no una dels drets fonamentals dels animals" va exposar.