Els col·lectius de l'Esquerra Independentista del Pla de l'Estany -la CUP, Arran i Endavant- i el Casal Popular Independentista organitzen un any més diversos actes pels volts de la diada de l'Onze de Setembre. Com ja és habitual, es farà una xerrada, una pujada a Sant Patllari i un acte polític seguit d'un sopar i actuacions musicals.

El dijous 3 de setembre hi haurà la xerrada Governem-nos, que es farà a les 8 del vespre al Casal Popular. En l'acte intervindran Marta Ball-Llosera, ambientòloga, activista vinculada a l'IAEDEN-Salvem l'Empordà i número 2 de la llista de la CUP-Crida Constituent per Girona, i Maria José Lecha, regidora de la CUP-Capgirem Barcelona.

El diumenge 6 de setembre es farà la ja tradicional pujada a Sant Patllari per dur-hi l'estelada. La sortida començarà a les 10 del matí a l'església de Santa Maria de Porqueres. Un dels requisits és que els assistents hauran de portar-se l'esmorzar.

Finalment, el dijous 10 de setembre, a partir de les 9 del vespre a la plaça del Teatre, tindrà lloc l'acte polític, que comptarà amb la presència d'Elisabet Punset i Mònica Alonso, naturals del Pla de l'Estany i números 2 i 10 respectivament de la CUP-Crida Constituent per Girona. Després dels parlaments hi haurà el sopar popular, organitzat pel Casal. El menú consistirà en amanida de tomata, fideus, pa i beguda. Els tiquets, a 8 euros, es podran adquirir a la Taverna de Smaug i a l'acte mateix. Caldrà dur plat, got i coberts. Un cop acabat el sopar hi haurà una actuació musical a càrrec d'Eduard Mas i Vic Moliner. Per tancar els actes, a les 12 de la nit aniran a penjar l'estelada a l'Ajuntament, un requisit que fa un mes que demanen al consistori.