A les eleccions autonòmiques del 27 de setembre hi haurà 24 candidatures menys que els comicis de 2012. En part, es deurà al fet que a Girona ha quedat exclosa Escons en Blanc. A Lleida i Barcelona també han quedat excloses dues formacions: Pirates de Catalunya-Per decidir-ho tot i Guanyem Catalunya, respectivament.

En total, a Catalunya concorreran 40 candidatures, després que les juntes electorals provincials hagin revisat les llistes presentades inicialment. Després de la proclamació oficial de les quaranta candidatures, el departament de Governació i Relacions Institucionals ho va publicar ahir en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

De les quaranta candidatures proclamades, front a les seixanta-quatre del 2012, nou corresponen a Barcelona, onze a Girona, deu a Lleida i deu més a Tarragona.

D'una altra banda, i d'acord amb el calendari electoral, avui dimecres 2 de setembre i el dia 3 les candidatures excloses podran presentar recursos davant l'òrgan contenciós administratiu competent, la resolució dels quals es podrà notificar fins al 5 de setembre.

Si s'estima oportú, les candidatures podran presentar una sol·licitud del procediment d'empara davant el Tribunal Constitucional que s'haurà de resoldre entre el 4 i el 10 del mateix mes.

Les llistes gironines

La província de Girona és on més llistes s'han presentat. Un total d'onze marques polítiques concorreran als comicis: la CUP; Catalunya Sí que es Pot; C's; Guanyem Catalunya; Junts pel Sí; Partit Animalista Contra el Maltractament Animal; PSC; PP; Pirates de Catalunya-Per decidir-ho tot; Recortes Cero-Els Verds; Unió Democràtica de Catalunya.