«És greu que el partit que està governant amb majoria absoluta es vulgui carregar l'Estat de Dret». Amb aquestes paraules el president de la Generalitat, Artur Mas, va lamentar ahir la iniciativa del PP, que aquest dimarts ha entrat al registre del Congrés, referent a la reforma de la Llei orgànica del Tribunal Constitucional (TC) per dotar la institució de mecanismes per fer complir les resolucions i actuar contra les persones que les incompleixin.

Mas va qualificar aquesta decisió com una «que recorda reaccions dels anys 30» i a la vegada va dir que la veu com «un retrocés històric molt gran». «Em recorda la música de la inquisició» va afegir. El president va afirmar que la decisió està feta ad hoc per a ell i s'hi va referir amb to sorneguer. «A algú li deu haver passat pel cap com empitonar-me definitivament, ja han ?descobert la sopa d'all», va assenyalar.

El president de la Generalitat va fer aquestes declaracions durant el sopar d'empresaris que es va celebrar ahir a Girona organitzat per la Cambra de Comerç. Mas va fer una intervenció per parlar dels temes més actuals relacionats amb les properes eleccions del 27-S. Posteriorment es va dur a terme un col·loqui on els mateixos assistents a l'acte podien fer les preguntes que volguessin per portar a debat juntament amb el president.

Aquest dimarts la patronal Foment del Treball va fer un comunicat on fixa el seu posicionament per al 27-S. Artur Mas va aprofitar la trobada d'ahir per transmetre el seu «agraïment» al col·lectiu. «Algunes vegades es diu i es repeteix que dins el món econòmic les posicions són contràries al procés però això és generalitzar, vull recordar que entitats molt significatives que representen la gran majoria del món empresarial en el seu moment ja es van mullar», va manifestar.

Mas també va aprofitar per donar resposta a la carta de l'expresident espanyol Felipe González publicada al diari El País aquest mateix dilluns: «Ja és greu que compari el procés amb el nazisme o el feixisme, però el que encara trobo més greu de la carta és que digui que surti el que surti a les eleccions tot seguirà igual. Aquesta és una brutalitat democràtica brutal».

Segons Mas, Catalunya va «ajudar molt» González, que va arribar al govern com un «demòcrata renovador». «¡Quién te ha visto y quién te ve!», li va dir el president català.

Entre els més de 200 assistents a la conferència, algunes de les personalitats que van unir-se van ser l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, o el delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús.

Continua la precampanya

A només unes setmanes de les eleccions la precampanya no s'aturen. Junts pel Sí va presentar la seva candidatura a Palafrugell aquest dilluns passat i ahir al vespre va fer el mateix a Roses. A l'acte al Baix Empordà hi van assistir més de 1.000 persones mentre que a la població de l'Alt Empordà ho van fer unes 500. Lluís Llach va fer referència a Palafrugell a la carta de Felipe González parlant sobre el procés: «El nostre moviment li recorda el nazisme i el feixisme, com s'atreveix a dir això l'home que va muntar el GAL i va matar 27 persones i torturar-ne no sabem quantes?».