El número 3 de la candidatura per Girona de Catalunya Sí que es Pot a les eleccions catalanes del pròxim 27 de setembre, Joan Salmeron, va anunciar ahir que la comissió de programa de l'assemblea local blanenca presentarà un conjunt de propostes del territori a la convenció programàtica nacional que tindrà lloc aquest dissabte.

En una roda de premsa celebrada ahir a Blanes, la secció local va destacar diferents propostes en l'àmbit de promoció econòmica, com la limitació a la instal·lació de grans superfícies alimentàries per afavorir el petit comerç o impulsar un pla de reconversió de les destinacions turístiques per tal de renovar i rellançar la zona d'Els Pins de Blanes.

També van destacar que presentaran propostes al programa per recuperar serveis perduts a l'Hospital Comarcal de Blanes, revertint les retallades, així com realitzar una consulta vinculant sobre el projecte de la C-32 a Blanes i Lloret i fer un estudi de les alternatives per tal que sigui de titularitat pública, van informar ahir.

De la mateixa manera, Catalunya Sí que es Pot de Blanes també proposarà el desdoblament de la via del tren entre Arenys i Maçanet- Massanes a la línia R1 de Rodalies, per tal de recuperar els trens semidirectes i reduir el temps de trajecte entre Blanes i Barcelona.

D'altra banda, pel que fa a aspectes relacionats amb la sostenibilitat del territori, proposen -entre altres- recuperar el Pla d'Usos del Paratge Natural Pinya de Rosa i impulsar la Taula del Delta de la Tordera per la protecció, gestió i recuperació del Delta i la Ribera del riu Tordera, així com demanar una actuació que contribueixi a solucionar el problema de la sorra a les platges de Blanes.

En paral·lel, en l'acte celebrat ahir també hi va ser present el regidor i portaveu de la formació Agrupació d'Electors Batega per Blanes a l'Ajuntament blanenc, Jordi Urgell, que és membre de Podem. En el transcurs de la trobada, Urgell va aprofitar per anunciar que en l'assemblea que van celebrar el passat 31 d'agost, la formació Batega per Blanes va decidir donar suport a la candidatura de Catalunya Si que es Pot per a les eleccions al Parlament de Catalunya d'aquest 27 de setembre.