Tot i el típic descens estival a causa de l'increment de la demanda d'aigua i l'absència de pluges, els embassaments de les conques internes es mantenen amb bones xifres, concretament al 72% de la seva capacitat. A principi de mes ja tenen 502 hectòmetres cúbics d'aigua emmagatzemats, 10 punts menys que fa un any segons les dades de l'Agència Catalana d'Aigua.

Malgrat que el mes d'agost ha estat relativament plujós, això no s'ha vist massa accentuat a les reserves que han disminuït en 4 punts i 22 hectòmetres cúbics. Durant l'estiu és molt normal que el volum de les reserves embassades es redueixin, lligat a l'augment de demanda, l'escassetat de precipitacions en comparació a la tardor, però també per la sequetat del sól. Desglossat per sistemes, el del Ter-Llobregat es situa al 74% de la seva capacitat amb 454 hectòmetres cúbics d'aigua, 11 punts menys que fa un any. El de Siurana-Riudecanyes, per la seva banda, es troba a un 58%, també per sota de les reserves de l'any passat. El de Foix amb un 90% registrat, fa 365 dies estava al 100%. L'únic embassament de les conques internes que està millor que fa un any és el de Darnius-Boadella situat a l'Alt Empordà amb un 57%, amb 9 punts per sobre del 2014.

Malgrat tot de moment les demandes estan garantides per un període de 14 mesos i es preveu que de cara a aquesta propera tardor es puguin incrementar de manera notable els volums.