Junts pel Sí perd espais electorals en arribar tard al repartiment

Un representant de la formació havia de ser el primer a escollir el lot que atorga més presència de propaganda però acaba essent el setè

03.09.2015 | 08:12

Arribar tard en un repartiment ha costat car a la formació de Junts pel Sí. Tindran menys propaganda als carrers de la província de Girona de cara a la campanya de les eleccions del 27-S. Si havien d'aconseguir el 35% de presència als espais electorals de la província, ara n'obtindran al voltant del 13% però no en tots els pobles.

Ahir es va celebrar una reunió a la Junta Electoral de Zona de Girona on s'havien de fer la distribució dels espais de la propagada electoral a tots els municipis que formen part del partit judicial de Girona.

La trobada estava convocada a les 10 del matí però el representant de Junts pel Sí, Ricard Dilmé va arribar 20 minuts tard a l'acte. Malgrat que es van esperar una estona per començar amb el repartiment d'espais electorals, el secretari de la Junta Electoral va decidir que es comencés amb la reunió.

A Junts pel Sí li corresponia ésser el primer a elegir els lots perquè és el que va aconseguir més representativitat en les darreres eleccions autonòmiques. En no ser-hi present el seu representant, el PSC?és qui va començar a triar lots i poblacions. El Partit Socialista va decidir quedar-se amb el primer lot d'espais, fet que suposa, segons fonts consultades, obtenir presència en el 35% dels espais ?disponibles a les poblacions que estaran habilitats per a la ?propaganda política durant la campanya electoral. Seguidament, tal i com consta en l'acta de la reunió -com es pot veure a la imatge- va ser el torn del Partit Popular que va triar el segon lot i que i suposa el 15% dels espais de propaganda.
Després, el representant del grup de Catalunya Sí que es Pot, que va triar el lot número 3 que dóna el 14% d'espais. I després va arribar el representant de Junts pel Sí, Ricard Dilmé. Amb tot es va seguir amb l'elecció de lots. Per exemple Unió Democràtica va elegir el número 4 que li uposa un 11% de presència als municipis que va elegir en aquest cas. Van ser Girona, Banyoles i Salt. A la resta en va renunciar. I així successivament.

Quan va ser el torn de Junts pel Sí va triar el lot número 6, que dóna el 9% d'espais dels municipis que va renunciar la CUP -grup que ja va triar Girona, Banyoles i Salt-. També va elegir el lot número 7, que li suposa tenir un 4% dels espais a Banyoles, Girona i Salt. Seguidament com que quedaven lots també es van sortejar i Junts Pel Sí no en va aconseguir cap. Amb aquests resultats, tots els grups hi van estar d'acord però en canvi el representant de Juns pel Sí va dir que no estava conforme per haver arribat tard. Es desconeix si Junts pel Sí durant el dia d'ahir va decidir impugnar les adjudicacions. Des de la candidatura, es va assegurar que no farien declaracions en considerar «que el tema no té major importancia».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

L'any 2031, la franja d'edat d'entre 34 i 45 anys es reduirà fins al 39,6% i la que superarà els...

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

La jutge que investiga l'adjudicació d'obra pública a Girona sosté que de les converses no se'n...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Dilluns s'inicia la campanya de vacunació, que enguany se centra en millorar la cobertura dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema