En l'acta del ple del 23 de juliol de l'Ajuntament de Pallerols consta la informació sobre la possible excedència indefinida del secretari interventor, Eduard Cuellar. Joan Casas (alcalde de Sant Feliu per CiU) ahir va indicar que es tracta d'una decisió que encara no s'ha donat i que és personal. Al gener, el secretari municipal, el primer tinent d'alcalde, un enginyer i un arquitecte van declarar al jutjat d'Olot com a imputats per presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències, falsedat documental i frau en relació amb les obres d'urbanització del Pla de Bastons. Ho van fer arran d'una denúncia interposada pel regidor de l'oposició Francesc Prat.

Passades les eleccions amb victòria de Joan Casas el tema continua. Ahir, Francesc Prat va exposar que en el ple de juliol, el secretari va exposar que els propietaris del PAU 3 (un d'ells germà del regidor d'Urbanisme) no han pagat la part proporcional dels treballs de redaccio del projecte del Pla dels bastons. Segons explica, els altres veïns del Pla dels Bastons varen pagar el projecte via contribucions especials. Les obres es varen tancar el 2011. Segons ell, és un tema exposat a la querella presentada el 2014.

Segons l'acta del ple, Félix Castanyer (regidor d'Urbanime) va comentar que els pagaments dels costos proporcionals de redacció del projecte del Pla de Bastons formen part de les obligacions dels propietaris establertes en el conveni per executar l'urbanització.