El PSC demana que l'Estat augmenti la inversió a les comarques gironines que preveu en el Projecte de llei dels pressupostos per a l'any vinent perquè «ni es correspon amb el potencial del territori, ni amb la contribució fiscal dels gironins i les gironines ni amb la posició estratègica de la demarcació». El diputat socialista Àlex Sáez especifica que la condició fronterera de les comarques gironines exigeix més atenció del Govern de l'Estat, concretament en la necessitat d'invertir adequadament a l'A-2.

Sáenz planteja, a més de millorar les previsions del Ministeri de Foment, entre les quals inclou la rehabilitació de la casa Dalí, augmentar les partides per a cultura, per garantir la salut dels festivals i els punts d'interès museístic; medi ambient, per resoldre els casos del passeig de Platja d'Aro, la platja de s'Abanell i els camins de ronda; i turisme per garantir l'inici del projecte per donar nous valors a l'oferta de la Costa Brava.

«Lamentem que el PP no tingui cura en la inversió a Catalunya en general i en el nostre context territorial. Si en quatre anys s'ha?gués aproximat als índexs que recull l'Estatut quan a inversió, la situació de les infraestructures, i possiblement també la situació política, serien molt diferents», va analitzar el diputat socialista.

Sáenz planteja les inversions d'infraestructures com un primer pas que doni garantia a l'execució dels projectes, velles reivindicacions de les comarques gironines, i eviti la paràlisi actual que els té encallats. Respecte a les esmenes presentades, assegura que «són possibles, coherents amb les iniciatives que hem defensat durant aquesta legislatura i que formaran part de les prioritats del programa electoral que volem aplicar en el nou govern.