El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va instar el president de la Generalitat, Artur Mas, a revelar qui el va informar a ell o al seu partit, CDC, del registre que faria a la seva seu la Guàrdia Civil, perquè qui fos va cometre un delicte, el de revelació de secrets. El titular d'Interior també va avisar Mas que, si no és cert que CDC va ser informada, llavors ha mentit en seu parlamentària.

«Qualsevol de les dues coses és molt greu», va dir el ministre en declaracions als periodistes abans d'intervenir a l'escola d'estiu del Partit Popular, que se celebra a Lloret de Mar. «O Mas diu qui va avisar Convergència, perquè té l'obligació de col·laborar amb la justícia i no encobrir un delinqüent, o bé ha mentit en seu parlamentària», va dir Fernández Díaz.

Així es va referir el ministre a les acusacions abocades per Mas dimecres passat a la Diputació Permanent del Parlament, quan va dir que les actuacions policials a CDC semblaven buscar «rèdit electoral» i va assegurar que els mitjans de comunicació estaven informats un dia abans i que diversos periodistes van avisar dirigents de Convergència d'això.

Jorge Fernández Díaz va acusar d'altra banda Mas de dir una «veritat a mitges, que és mentir doblement», quan va dir que l'actuació de la Guàrdia Civil depèn d'Interior, perquè els agents de la Benemèrita van efectuar el registre a instàncies del jutge del Vendrell i de la fiscalia anticorrupció, en un assumpte que a més va començar amb la denúncia d'una regidora d'ERC.

«Això ho sap molt bé el senyor Artur Mas, però va enganyar els catalans en seu parlamentària com està fent des de fa temps, prometent la independència de Catalunya»,va assenyalar el ministre.

Per la seva banda, el candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, va afirmar ahir a Figueres que «el millor que podrien fer els catalans és jubilar democràticament Artur Mas a les urnes, perquè s'ha convertit en una rèmora per a Catalunya».

També Garcia Albiol va dir en un acte a Figueres que «Mas demostra amb les seves declaracions que ni veu ni escolta, mentre insisteix en el seu projecte», i va recordar que el primer ministre britànic, David Cameron, va assegurar que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea.

D'una altra banda, el candidat del PPC es va referir al full de ruta presentat per Junts pel Sí i ha assegurat que «Catalunya no necessita fulls de ruta que no ens porten enlloc, sinó ponts per resoldre els problemes dels catalans».

«Junts pel Sí representa la ruptura i un model de Catalunya empobrit que la majoria de catalans no volem», va afegir.

Garcia Albiol va fer també una crida a la «coherència entre els discursos del PSOE i de Pedro ?Sán?chez apel·lant a la unitat i els actes del PSC». En aquest sentit, va criticar que el PSC hagi votat a favor de la incorporació de Montmeló a l'Associació de Municipis per la Independència. «És evident, per desgràcia per als que defensem una Catalunya dins d'Espanya, que els socialistes han perdut el rumb», va concloure el candidat popular a les eleccions del 27 de setembre.