La novena Marxa de Torxes de Girona homenatjarà la nit del 10 de setembre l'esperit reivindicatiu d'Ovidi Montllor. La Marxa de Torxes que organitza "mnium Cultural Gironès reunirà més de 1.500 torxes enceses que faran camí des de la plaça de la Catedral fins a la del Vi i comptarà amb la presència del president de l'ANC, Jordi Sànchez.

L'acte començarà a dos quarts de 10 a les escales de la Catedral de Girona amb la presentació de l'espectacle Del cor a les mans del grup VerdCel, que vol fer reviure l'obra d'Ovidi Montllor i commemorar els vint anys de la seva mort. A continuació, amb les torxes ja enceses es començarà el recorregut, que passarà per carrers del Barri Vell i el Mercadal amb l'ambientació musical de Fal·lera Gironina. Un cop s'arribi a la plaça del Vi, es llegirà el manifest de la Marxa, es cremarà el Decret de Nova Planta i es tancarà l'acte amb el Cant dels Segadors, de la mà del Cor Àkan, format per persones nouvingudes.

Enguany Jordi Sànchez, president de l'ANC, s'encarregarà de donar la benvinguda als assistents ja que, com l'any passat, la marxa estarà emmarcada en els actes de la campanya «Ara és l'hora».