Els olotins debaten sobre la continuïtat del correbou a cop de signatura. Els animalistes, amb la Fundació Fauna de la Garrotxa al capdavant, han recollit prop de 3.400 firmes per demanar que s'elimini el que consideren una tradició «anacrònica» a través d'una campanya d'internet. La Penya Taurina de la Garrotxa, organitzadora de l'acte, ha decidit fer el mateix però de forma presencial. De moment tenen més de 700 firmes i ho han restringit a la gent de la comarca. El debat s'ha obert de nou després que l'Ajuntament anunciés una consulta el 2016 sobre la seva continuïtat. Aquest any acaba la concessió dels organitzadors i demà podria ser l'últim correbou que es fa a la ciutat per les Festes del Tura.

Falta un dia perquè Olot celebri el seu tradicional correbou en el marc de les Festes del Tura, un dels actes més multitudinaris que aplega més de 2.000 persones. Aquesta podria ser l'última vegada que es fa després que l'Ajuntament hagi anunciat fa pocs dies una consulta. En el ple del juliol passat els grups de l'oposició van demanar en bloc la seva abolició pel sofriment dels animals i l'equip de govern va comprometre's a estudiar-ho a fons coincidint amb el final de la concessió dels seus organitzadors, la Penya Taurina, aquest mateix any. La consulta anunciada, però, no serà vinculant i l'última paraula la tindrà l'Ajuntament, governat per CiU i PSC.

El mateix alcalde ha reconegut que hi ha diversitat d'opinions sobre el tema i que s'han de tenir en compte tots els punts de vista. El consistori ha descartat suspendre el correbou d'enguany perquè suposaria haver d'indemnitzar els organitzadors.

Ciutat amiga dels animals

Des de la Fundació Fauna de la Garrotxa entenen que el consistori és qui tindrà l'última paraula sobre el correbou, ja que per això han estat elegits democràticament. Ara bé, s'han proposat convèncer a la ciutat de la necessitat de que s'aboleixi abans que se celebri la consulta. Segons el seu director, David Serramitjana, «en això hi treballarem molt intensament després de les festes del Tura i d'una forma molt professional». L'objectiu final és que la ciutat torni ser capdavantera en la defensa animal i recorden que l'any 2004 la capital de la Garrotxa va ser de les primeres ciutats catalanes que es va declarar antitaurina i amiga dels animals i, segons l'entitat, el 2016 seria un bon any perquè aquesta declaració sigui real.

Des de la penya Taurina no es pronuncien sobre el fet que es faci una consulta popular però sí que tenen clar que hauran d'acatar el que finalment decideixi el consistori. Però si finalment es decideix abolir, iniciaran la via legal ja que la concessió es pot prorrogar durant dos anys si es compleixen els requisits.