Un total de 400 persones van aplegar-se ahir a l'Auditori de Girona per assistir al primer acte referent a la beatificació que acull avui la ciutat. Pelegrins vinguts de Banyoles, Anglès, Olot o Cassà, però també de diferents llocs de l'estat com Madrid o Gandia, i fins i tot del món sencer, d'Itàlia, França, Mèxic o Colòmbia.

La presentació de l'esdeveniment va anar a càrrec de diverses personalitats destacades de l'àmbit religiós i polític de la ciutat de Girona. Un d'ells va ser l'alcalde, Carles Puigdemont, que va donar una cordial benvinguda als assistents i els va demanar disculpes per la quantitat de coses que estaven passant a la ciutat paral·lelament a la beatificació. «Estem acollint un rodatge molt important a Girona, esperem que tot surti com ha de sortir, i, si no, demanem disculpes. Esperem estar a l'alçada en tot».

Puigdemont també va fer referència als refugiats de Síria com un exemple de pelegrinatge. «Per desgràcia a Europa molta gent està pelegrinant, desgraciadament per motius diferents als que ens apleguen avui aquí».

El bisbe de Girona també va intervenir en els parlaments. Ho va fer valorant la situació que actualment està vivint la religió. «Som conscients que estem en un moment de dificultats. Hi ha poques vocacions, volem buscar maneres d'arribar a la gent més jove, més participació a les misses i també incidir més en l'educació de les famílies». Però alhora ho va presentar de manera optimista als pelegrins, «vivim un canvi d'època i aquesta celebració no deixa de ser un motiu d'alegria».

La darrera de les intervencions la va dur a terme la Superiora de l'Escola de Religioses de Sant Josep, María del Carmen García, que va destacar la tasca de les germanes i la importància d'aquest acte per al centre gironí.

La benvinguda dels pelegrins va ser amenitzada per un vídeo al final de l'acte i també per un quartet de corda musical que va estar tocant els temes de música clàssica més coneguts entre discursos.