La reforma de l'avinguda de Girona, que passa pel costat de l'escola Vall del Terri, estarà acabada a final d'aquest mes de setembre segons informa Ràdio Banyoles. Això provocarà molèsties a les entrades i sortides dels nens i nenes. No obstant això, un cop acabin, seran una gran millora quant a la seguretat a la sortida de l'escola, ja que es farà una plaça cívica que donarà espai a pares i nens en les hores punta. La plaça, a més, també servirà per separar l'escola del pas dels cotxes.

Les obres de l'avinguda de Girona de Cornellà transformaran la via en un passeig, ampliant les voreres fins a 4 metres i eliminant barreres arquitectòniques per facilitar el pas de vianants. S'incorporarà arbrat i mobiliari urbà, reduint les places d'aparcament. Els treballs, amb un pressupost a la baixa de 130 mil euros, avancen a bon ritme, amb la previsió que acabin a finals de setembre o principis d'octubre. A través de les xarxes socials, l'alcalde, Salvador Coll, ha demanat paciència als veïns i persones afectades. Si bé les obres de la remodelació de la via no estaran fins a finals de mes, l'ampliació de l'escola estarà a punt per l'inici de curs, el proper 14 de setembre.

Els treballs d'ampliació de l'escola han consistit en la instal·lació d'un mòdul que servirà per acollir dues noves aules, un lavabo i un despatx pel centre, que actualment acull uns 280 alumnes. Les obres, amb un pressupost d'uns 150 mil euros, van a càrrec del departament d'Ensenyament, i suposaran la primera remodelació destacada des que es va construir el centre, fa 25 anys. La directora de l'escola, Pilar Martí, ha valorat molt positivament l'actuació, que permetrà esponjar espais i treballar amb més comoditat tant pels mestres com pels alumnes.