El correbou d´Olot torna a omplir la plaça de Braus

El dissabte va constar de desenes d'espectacles que van concentrar una gran quantitat de persones

06.09.2015 | 08:30
El correbou que va tenir lloc ahir a la nit a la plaça de braus d´Olot.
El correbou que va tenir lloc ahir a la nit a la plaça de braus d´Olot.

Unes 2.500 persones van omplir la plaça de braus d'Olot. Van cantar, van ballar i van observar els jocs amb els braus que van sortir a la sorra. Abans, els organitzadors havien recollit signatures a les taquilles de la plaça. La causa havia estat la polèmica generada pel debat al ple de juliol, la posterior campanya de recollida de firmes de la fundació Fauna i l'anunci de l'Ajuntament de fer una consulta sobre la continuïtat de l'espectacle al 2016.

En tot cas ahir el correbou va ser un espectacle igual al dels darrers anys. Primer música a càrrec d'un discjoquei. Una música destinada a animar els espectadors que donaven color amb els seves samarrates vermelles, verdes i grogues a la vella grederia.

No tothom estava a la grederia. Hi havien joves preparats darrera les barreres de color vermell. Quan va sortir el primer animal es va sentir una ovació. Tot seguit, el brau va donar voltes al cercle. Llavors els retalladors experts van córrer cap a ell. El brau els va embestir i perseguir. Els retalladors van saltar per sobre d'ell, van enganyar-lo en base a penjar-se de columpis. Era una barreja entre els espectacles còmics que en temps anteriors precedien les curses i un concurs de retallades actual.

Es van poder veure salts davant de les banyes amb gir damunt del lloc i final d'empeus, esperades davant de la porta i tota mena d'acrobàcies que tenien com a base afrontar el perill d'una manera espectacular.

Els toros van respondre a les povocacions. Bàsicament posar-s'hi davant i cridar-los. Van perseguir els retalladors fins a les baranes obertes. És a dir, una mena de doble barana que permet amagar-s'hi i no deixar passar el toro que sol insistir amb les banyes.
Un cop van haver actuat els retalladors experts, va tenir lloc la intervenció dels joves olotins que s'havien posat al costat o damunt de les baranes vermelles. Es tractava d'un exercici destinat a persones amb bones condicions físiques i en plena percepció del perill. Una i altra vegada van saltar els joves olotins i de fora a la sorra. La idea era fer el mateix. És a dir, apropar-se a les banyes de l'animal i cridar-lo. El toro responia i s'acostava cap a ells. La majoria es posaven a córrer i el toro els perseguia fins a la doble barana. És a dir, el lloc on s'enganya el toro. L'animal no hi té espai. A vegades, ha saltat la barana.

En d'altres ocasions van saltar per damunt de les banyes fins traspassar l'animal de banda a banda. En tot cas, calia ser de naturalesa àgil i haver pràcticat per atrevir-se a sortir a la sorra.

Quan l'espectacle es va acabar el públic va sortir cap a uns carrers, on encara hi havia fum i olor a la pólvora del correfoc. Una olor que duia cap al passeig de la Muralla, on va actuar FDT Electrònic Fest. Es tracta de la plaça que cada any acull els espectacles de música tecno. La que va començar a la dècada dels noranta. Uns anys recordats al Firal, on van actuar el discjòquei Kram i el grup New Liquid.

Abans de la llarga, animada i concorreguda nit del dissabte de les Festes del Tura havia passat el dia. De dia les Festes són més calmades. El dia d'ahir va començar amb un concurs de pesca juvenil al Fluvià i jocs i tallers infantils a la Plaça Major i el carrer Major.

No hi va faltar el campionat obert d'escacs al Casino. Abans el feien a l'aire lliure, al Firal, però ara hi fan el mercat de l'artesania. Més a la perifèria, del matí al vespre va tenir lloc el IX torneig de Rugby XV Ciutat d'Olot i 2n Torneig Femení Ciutat d'Olot.

La tarda va començar amb un campiont de truc i un ball del gat i dels gegants de Sant Miquel a la residència del Tura. Va ser una tarda espessa en esdeveniments: llanament de ferradura, concert infantil a la Plaça Major, carrosses, tancada de marrans i teatre.
La festa continua avui amb ballada de gegants al matí i el ball pla a la tarda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Jordi Viñas, alcalde de Salt.
Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

L´Estat denunciarà els ajuntaments gironins que van obrir el 12-O

L´Estat denunciarà els ajuntaments gironins que van obrir el 12-O

Els consistoris que van treballar el dia de la Hispanitat disposen de 20 dies hàbils per enviar la...

L´ecologia com a eina per canviar-ho tot

L´ecologia com a eina per canviar-ho tot

L'Agenda Llatinoamericana del 2017 reivindica una nova mentalitat per acabar amb la desigualtat i...

Enllaços recomanats: Premis cinema