Un gos de raça perillosa del tipus dòberman va atacar dissabte una dona de 45 anys quan estava corrent pel carril bici al seu pas per Quart. La veïna de Girona va necessitar assistència mèdica perquè la va mossegar darrere de la cama. L'afectada ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra, s'ha adreçat als Agents Rurals i també a l'Ajuntament de Quart perquè assegura que quan la va atacar l'animal, que anava amb un altre ca de la mateixa raça perillosa, anaven sense morrió i sols.

Un fet que al seu parer és preocupant, ja que estaven deslligats en una zona on hi ha molta gent que s'hi passeja o va en bicicleta i per tant, la presència d'aquests dos gossos perillosos pot provocar més accidents i fins i tot, de més gravetat. La veïna de Girona també s'ha adreçat a Agricultura perquè voldria saber de qui són els dos gossos per saber si estan vacunats, ja que havent patit les mossegades està pendent de posar-se la vacuna de la ràbia.

Els fets es van produir dissabte al voltant de dos quarts de deu del matí. La dona estava corrent pel carrilet en direcció cap a Girona quan a l'altura d'una recta de Quart, se li van acostar dos gossos -dòbermans. Segons relata a la denúncia que va fer als Mossos d'Esquadra i com explica ella mateixa, com que va veure que se li aproximaven, es va fer a un costat. I de cop, el gos li va saltar i li va fer una mossegada a la part posterior del genoll de la cama esquerra. Es va espantar i es va desfer de l'animal amb una patacada però, com explica, se'n va anar corrent per por que la tornés a atacar.

En el moment dels fets, hi havia dos testimonis i diu que de seguida van trucar a la policia per informar que hi havia dos gossos perillosos voltant per la zona. Aquest era un ciclista i va seguir-los a distància per veure si trobaven els propietaris dels animals però no se'n va sortir i no va aparèixer.

L'afectada, per la seva banda, va anar cap a Girona acompanyada d'una altra noia que estava a la zona i la va portar a un centre hospitalari de la ciutat, on la van tractar i li van fer punts de sutura, segons figura en l'informe mèdic d'urgències.

Trobar els propietaris

A partir d'aquí, la feina de la víctima ha consistit a intentar localitzar els propietaris dels dos gossos, per una banda, per saber si tenen les vacunes i, per l'altra, també per alertar de la seva perillositat si van sense morrió i sense ningú al seu càrrec.

Per tot això, explica que, d'entrada, va anar el mateix dia als Mossos d'Esquadra a denunciar els fets. També el dilluns va anar a l'Ajuntament de Quart a demanar el cens d'animals perillosos però li van indicar, diu, que els Agents Rurals eren qui l'havien d'informar. A Medi Ambient, en canvi, el dimarts li van dir que és l'Ajuntament qui ha d'informar-la del cens i no ho van fer. Finalment, el dimecres, diu que el consistori li va dir que no hi havia persones amb dos dòbermans però que s'ho mirarien a fons.

Un veí de Quart es va posar en contacte amb Diari de Girona i va explicar que hi ha una casa a prop del carril bici amb un terreny que està tancat però on hi ha dos gossos d'aquesta raça i que s'esacapen sovint. El terreny, a més, explica, dóna al carrilet i, per tant, podrien ser elsanimals que van topar-se amb la dona que corria.