Ripoll va acollir ahir al migdia un acte públic celebrat per Junts pel Sí en què van participar el cap de llista de Girona, Lluís Llach; el número 7 per Barcelona, Oriol Amat; la número 8 per Barcelona, Neus Munté i la candidata suplent per Girona, Carme Freixa. Llach va parlar de l'esforç que han hagut de fer els darrers anys els mestres, els metges i els funcionaris per "aguantar l'opressió de l'Estat". El candidat per Girona, va dir que "nosaltres no anem contra Espanya ni contra els espanyols, anem contra un Estat que també oprimeix i escanya els espanyols. Els espanyols també en són víctimes, ja que també oprimeixen els seus drets socials i econòmics".

El cap de llista per Girona va afegir que "hem decidit ser nosaltres els protagonistes de la nostra història, i això ens fa ser ciutadans de ple dret". "Farem possible el renaixement d'un nou país, per i amb les persones. Serà un Estat nou i renovat", afegia contundentment. El número 7 per Barcelona, Oriol Amat, va explicar que "el 27-S a la nit es comptaran vots, es comptaran els Sí i els No. La clau és que siguem molts. Només així podrem fer un nou país i començar de zero". Amat va afegir que "paguem molts impostos i un 40% no tornen a Catalunya, en total 16 mil milions d'euros, cosa que significa que cada català paga 2.200 euros l'any que no tornen. Això ho podrem canviar i destinar aquests diners a polítiques socials". Amat també es va referir a les pensions: "la gent no ha de patir. La clau de la viabilitat de les pensions és la relació entre les persones que treballen i les persones que són pensionistes. A Catalunya hi ha menys atur que a la resta d'Espanya, per tant, no s'ha de patir i seran totalment viables".

La número 8 per Barcelona, Neus Munté, va dir que "hem de culminar el 27-S el que no vam poder culminar el 9-N. Som una candidatura transversal, això ens fa forts". "Catalunya pateix un dèficit democràtic, ja que tenim al davant un Estat que té por de les urnes, que té al·lèrgia a la democràcia. Les urnes són l'única solució, aquí i a tot arreu", deia Munté durant l'acte. Carme Freixa, candidata suplent a la llista per Girona, va parlar del fet que "els dies que falten fins al 27-S hem de treballar per aclarir els dubtes que tenen algunes persones sobre la independència. Les solucions als problemes de les persones només passen per la sobirania nacional. Fer un país millor és el nostre objectiu". Totes les dones candidates es van fer una foto coincidint amb el Superdissabte, que pretén aconseguir convèncer les indecises a votar per Junts pel Sí. El Superdissabte s'ha fet arreu de Catalunya, on dones de tots els pobles han sortit a convèncer i a explicar què és Junts pel Sí.

Divendres Junts pel Sí, va estar al Teatre Catalunya de Santa Coloma de Farners. Durant l'acte, Lluís Llach va expressar que "estem davant d'una immensa insurrecció pacífica i democràtica com en la història moderna europea no existeix ni ha existit". Tal com va explicar el número 1 per Girona "ara podem guanyar de veritat i deixar de ser súbdits i poder decidir el nostre futur d'una vegada". "Tot això serà possible si ens hi posem tots", va dir. Llach també va animar tothom a fer-se candidat per tal d'arribar als 100.000 candidats i perquè, va dir, "és feina de tots, cal arribar a tothom per convèncer molta gent". També hi va assistir el número 12 per Barcelona, Josep Rull; la número 2 de Girona, Anna Caula; la número 5 de Girona, Natàlia Figueras; la número 6, Dolors Bassa i la número 16 per Girona, Marina Geli.