El Papa elogia el "testimoni heroic" de les monges beatificades a Girona

Francesc va demanar que Fidela Oller, Facunda Margenat i Josefa Monrabal siguin un exemple per als cristians perseguits

07.09.2015 | 07:43
L´acte de beatificació de la tres monges, dissabte a la Catedral de Girona.

El papa Francesc va recordar ahir les tres monges espanyoles beatificades a Girona per haver estat assassinades per la seva condició religiosa durant la Guerra Civil el 1936 i va demanar que si?guin exemple de "força i esperança per a tots aquells que actualment són perseguits per la seva fe cristiana".

Les tres monges beatificades a la Catedral de Girona van ser Fidela Oller, nascuda a Banyoles el 1869, Facunda Margenat, nascuda a Girona el 1876 i Josefa Monrabal, nascuda el 1901 a Gandia).

Sobre les religioses, Jorge Bergoglio va destacar que "malgrat les amenaces i les intimidacions, aquestes dones van seguir valentament al seu lloc per ajudar els malalts, confiant en Déu".

"Que el seu testimoni heroic, fins i tot, el seu vessament de sang, de força i esperança arribi a tots aquells que avui són perseguits per la seva fe cristiana. I sabem que són molts", va expressar des de la finestra del palau apostòlic del Vaticà durant el seu discurs després de l'Àngelus dominical.

La cerimònia de beatificació de les tres monges es va celebrar a la Catedral de Girona i va ser presidida pel cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, que va estar acompanyat pel cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, i el bisbe de Girona, Francesc Pardo.

A l'acte, sense precedents a la catedral gironina, hi van assisitir uns 2.000 creients. Alguns d'ells van haver de seguir la cerimònia que va convertir en santes les tres religioses des de carrer, perquè dins la catedral no s'hi cabia, a través d'unes pantalles gegants habilitades.
També van assistir-hi el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz; la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el secretari general del comitè de govern d'UDC, Ramon Espadaler.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema