Els dos fundadors del Santuari Gaia, Coque Fernández i Ismael López, han iniciat una campanya per tal d'obrir les portes de les seves instal·lacions a Salarsa (Camprodon) a fi d'acollir-hi refugiats sirians. En un comunicat han explicat que "totes les vides importen" i estan animant tothom a obrir també les portes de casa seva als refugiats. Per això insten els veïns perquè vagin als ajuntaments a demanar que s'uneixin als consistoris que ja s'han ofert per fer acollida en els seus municipis. Alhora han penjat unes imatges de tots dos amb un cartell que diu "Yo también quiero acoger refugiados sirios" i animen tothom a penjar imatges similars als seus perfils de les xarxes socials.

Durant les darreres setmanes, la guerra civil a Síria ha desencadenat una catàstrofe humanitària. Es calcula que en els quatre anys llargs que dura el conflicte, hi ha hagut 10 milions de desplaçats, 210.000 morts i 14 milions de nens afectats. El problema s'ha traslladat a Europa amb l'entrada de molts refugiats a Hongria, des d'on volen accedir a altres països del continent. Segons l'agència de refugiats de Nacions Unides, des de principis d'any 350.000 persones han creuat el Mediterrani.

Al Santuari Gaia hi viuen més de tres-cents animals que han acollit Coque i Ismael. Aquesta és la primera vegada que es decideixen ampliar el seu activisme animalista, també amb humans que ho necessiten.