Com si es tractés d'un capítol d'una sèrie de detectius, curiosos i aficionats a Joc de trons recorrien des de primera hora del matí els carrers del Barri Vell de Girona a la recerca d'algun rastre, una pista o alguna persona que els guiés fins als sets de rodatge per poder veure personatges de la producció americana en acció.

A dalt i baix de les escales de Sant Martí, mentre els treballadors del rodatge s'afanyaven a desmuntar tot el decorat, la gent s'apilava per fotografiar una de les localitzacions, lliure ja de tanques i teles, on el dia anterior havia rodat Maisie Williams (Arya Stark). Tres amics de Sant Cugat aficionats a Joc de trons que havien vingut a passar el dia a Girona atrets pel rodatge comentaven que era la seva primera visita. "Hem aprofitat per visitar la ciutat i provar si vèiem alguna cosa, però està tot molt tapat, això és el primer que veiem i ho estan desmuntant. Però està bé perquè així coneixem la ciutat i els llocs i quan surtin a la sèrie els podrem reconèixer", asseguraven. Tot i així, intentaven entabanar un dels guardes per esbrinar quins personatges havien passat per aquell plató i recollir així informació per arribar a alguna conclusió, però no era el millor testimoni: "Hi havia dos protagonistes, la nena i un home, però no sé si és el que dieu [Jamie Lannister], tots són rossos", assegurava. Al seu costat, dos matrimonis anglesos contemplaven l'escena i deien que coneixien la sèrie però no la seguien. "Hem vingut en aquestes dates de casualitat i realment és molt bonic veure les zones decorades", afirmaven.

Uns metres més enllà, al carrer de l'Escola Pia, una noia jove de Barcelona comentava als seus pares: "això és molt Braavos", mentre intentava copsar amb l'objectiu de la seva càmera alguna escena de l'acció que s'estava rodant en aquella part. La mare, també ho provava amb el seu smartphone, ambdues sense gaire èxit.

Abans d'arribar a la Catedral, el desplegament de furgonetes i camions a la plaça dels Lledoners indicava que quelcom passava a la vora. A l'entrada del carrer Claveria tres adolescents esperaven asseguts menjant un entrepà. "Som de Barcelona i ens hem llevat a les 7 de matí per ser aquí ben d'hora i intentar veure algun personatge. Sabem que hi ha l'Arya i potser en Jamie, però de moment només hem vist paraigües i cotxes amb vidres tintats. Ens quedarem aquí perquè és on hem vist més moviment i a veure si hi ha més sort", explicaven una mica desanimats per com havia anat el matí.

Amb més alegria s'ho prenia la família Burgos-Pasqua, que aprofitava el diumenge per acostar-se al centre de la ciutat per veure com eren els decorats de les localitzacions del rodatge i intentar treure les seves pròpies conclusions de quins regnes es representaven, més enllà del que deien als diaris. "És el primer dia que venim a veure què es cou per aquí i si descobrim alguna cosa, veiem alguna bandera o esbrinem alguna pista. A més, estem fent immersió total, també hem provat el gelat de la mà del rei de Can Roca", afirmava la mare. El menut de la casa, fent de voyeur sobre les espatlles del pare a la zona dels Banys Àrabs, transmetia a la resta de la família què veien els seus ulls per sobre la tanca. "No ho sé, sembla un mercat. Hi ha fustes, teles...", responia a la insistent pregunta de "Què veus?" repetida pels seus pares i germana, "és tot molt medieval", afegia. Els quatre comentaven que era "maco" veure tanta gent voltant per Girona i que el rodatge era "positiu per a la ciutat". "Tot el que sigui portar gent és bo, encara que per als veïns del Barri Vell pot ser molest a vegades, però és per poc temps", asseguraven.

Els més curiosos provaven d'enfilar-se a les tanques per tirar alguna fotografia abans que el guarda de seguretat els cridés l'atenció, d'altres utilitzaven els famosos pals de selfie per capturar imatges per sobre de les tanques, els més atents perseguien els cotxes de vidres tintats o furgonetes que circulaven pels carrers a veure si arribaven a algun lloc interessant i els intrèpids provaven de saltar les tanques de darrere la plaça dels Jurats, sense gaire sort. Tot s'hi val per intentar captar algun instant de la sèrie de ficció més famosa del moment.