Unió Democràtica considera que per tal d'impulsar el model turístic de les comarques gironines és necessari potenciar la col·laboració entre el sector públic i privat.

En aquest sentit, el cap de llista d'Unió Democràtica de Catalunya a Girona, Xavier Dilmé, va subratllar que "només si els dos van de la mà, s'aconseguirà continuar impulsant un model turístic d'èxit a les comarques gironines".

En una reunió amb empresaris d'hostaleria i restauradors de les cales de Roses, Dilmé va afirmar que "les actuacions que es duen a terme en cada un dels territoris han de comptar amb l'opinió de la gent que hi viu i en viu". Així, va explicar que "els empresaris demanen tenir més veu en les decisions que pren l'administració, i nosaltres hem de treballar per donar un encaix a aquesta voluntat i fer-ho possible".

En la trobada, Dilmé va explicar que el model de gestió del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, aprovat l'any passat, es pot exportar al Parc Natural del Cap de Creus i d'altres, per "aconseguir que la suma de voluntats entre sectors públic i privat permeti impulsar el turisme en aquesta zona sense oblidar la preservació del medi". Així mateix, el cap de llista d'Unió va defensar la necessitat que té l'administració de treballar amb emprenedors.