La Caixa supera els 600 habitatges socials a Girona

El programa Habitatge Assequible facilita l'accés a un habitatge per un lloguer d'entre 350 i 500 euros

08.09.2015 | 00:00
El president del Grup «la Caixa», Isidre Fainé

El Grup «la Caixa» suma ja un total de 668 habitatges socials a disposició dels ciutadans amb menys recursos a Girona a través dels programes Habitatge Assequible i Lloguer Solidari, i de la seva aportació al Fons Social d'Habitatge.
L'aposta per aquesta línia d'actuació es remunta a l'any 2005, en plena bonança econòmica. En aquella època, els joves i la gent gran eren els col·lectius amb més dificultats en l'accés a un habitatge. L'empitjorament de la situació econòmica ha incrementat els problemes en aquest àmbit, per la qual cosa l'entitat financera posa els seus actius immobiliaris al servei de l'Obra Social, amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats dels ciutadans.
La Fundació Bancària «la Caixa», a través de la seva Obra Social, disposa de dos tipus de programes per promoure l'accés a un habitatge digne: Habitatge Assequible i Lloguer Solidari. A Girona sumen 619 pisos a disposició dels col·lectius amb menys recursos.
El programa Habitatge Assequible, que funciona des del 2005, facilita l'accés a un habitatge nou a joves, gent gran i famílies per un lloguer d'entre 350 i 500 euros al mes, sensiblement inferior al preu de mercat d'aquests pisos.
Els programes Lloguer Solidari, posat en marxa el 2011, està orientat a persones que han vist minvada la seva capacitat econòmica com a conseqüència de la crisi. L'Obra Social, a través de CaixaBank, subvenciona la meitat de la renda d'aquests contractes de lloguer, que oscil·len entre 150 i 500 euros.

Fons Social d'Habitatge
D'altra banda, CaixaBank és l'únic banc de l'Estat que, a més de cobrir el nombre d'habitatges assignats pel Ministeri per contribuir al Fons Social d'Habitatge, l'ha superat àmpliament. A Girona són 49.
Isidre Fainé, president del Grup «la Caixa», ha manifestat que «la nostra aposta per l'habitatge social com a exponent del nostre compromís amb les persones s'ha multiplicat els últims anys, i el continuarem potenciant».
Sota la presidència d'Isidre Fainé i la direcció general de Jaume Giró, la Fundació Bancària «la Caixa» manté el 2015 el pressupost de la seva Obra Social en 500 milions d'euros, la mateixa quantitat que en els set exercicis precedents. Aquesta dotació situa l'entitat com la primera fundació privada d'Espanya i una de les més importants del món.
El desenvolupament de programes socials focalitzats en els grans reptes actuals, com l'atur, la lluita contra l'exclusió i l'accés a l'habitatge, concentra el gruix de la inversió, el 67,1 % del pressupost (336 milions d'euros); l'apartat cultural acapara el 13,5 % del total (67 milions); els programes de ciència i medi ambient suposen l'11,2 % del pressupost (56 milions); i el suport a l'educació i la investigació, el 8,2 % (41 milions).
Tot plegat, per ratificar una vegada més el compromís de l'entitat. El 2014, més de 9,5 milions de persones van participar en les iniciatives de l'Obra Social «la Caixa» o se'n van beneficiar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema