Un conjunt de persones i entitats socials de la ciutat de Banyoles han decidit constituir una Plataforma Ciutadana de Suport als Refugiats. Segons el comunicat que han posat en coneixament públic, «la gravíssima crisi humanitària que s'ha desfermat arran de la fugida de milions de persones afectades per les guerres que dessagnen les poblacions de diversos països del litoral mediterrani i del Pròxim Orient», ha estat la causa que els ha portat a constituir aquesta nova plataforma a la capital del Pla de l'Estany.

Els objectius que tenen des de Plataforma Ciutadana de Suport als Refugiats són diversos. El primer és aconseguir una xarxa ciutadana de solidaritat que permeti l'acollida a Banyoles, en les millors condicions possibles tant pel que fa el suport material com pel moral. En segon lloc seria el treballar per difondre la màxima informació significativa i veraç «sobre les causes i el desenvolupament dels conflictes abans esmantats, com a mitjà per desvetllar una consciència ciutadana de la necessitat d'implicació per fer front a la crisi de manera solidària».

El tercer punt dels objectius de la plataforma seria contactar amb els organismes de solidaritat que treballen amb l'atenció a les persones refugiades «per obtenir informació i suport i oferir tots els mitjans que estiguem en condicions d'obtenir». Ja per últim, s'han posat com objectiu col·laborar i cooperar amb els ajuntaments i les institucions comarcals «per tal de crear una eficient estructura de suport al Pla de l'Estany».

A més, en l'assemblea constitutiva de la Plataforma Ciutadana de Suport als Refugiats celebrada el passat dissabte 5 de setembre es va acordar demanar del Consell Comarcal de l'Ajuntament de Banyoles i de tots els representants en el seu Ple «la màxima implicació i suport en aquesta tasca».

Per altra banda, l'Ajuntament de Calonge ha començat a recollir oferiments de diversos ciutadans del municipi que estan disposats a acollir refugiats provinents de Síria. L'Àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de Calonge està impulsant aquesta recollida d'informació per tal de coordinar la creació d'un llistat de persones disposades a oferir acolliment als refugiats sirians.

En aquest sentit, l'ajuntament calongí també ha decidit impulsar i participar en les propostes conjuntes que puguin sorgir d'administracions com la Generalitat, entitats municipalistes o altres institucions. Per aquest motiu aquesta setmana l'Àrea de Serveis Socials ja ha posat a ?disposició de les persones que vulguin ser acollidors els serveis tècnics municipals, per tal de crear inicialment aquest llistat de possibles acollidors. A data d'avui, al municipi de Calonge dos ciutadans ja s'han ofert per acollir refugiats sirians, i s'espera que el llistat creixi al llarg dels propers dies.