Castel (C´s) vol suprimir els consells comarcals

La formació de Rivera proposa obrir quiròfans a les tardes per eixugar llistes d'espera

09.09.2015 | 07:51
Castel va presentar ahir les línies bàsiques del programa.
Castel va presentar ahir les línies bàsiques del programa.

El cap de llista de Ciutadans (C's) a les comarques gironines, Jean Castel, va defensar ahir suprimir els consells comarcals i destinar els diners a educació, sanitat i polítiques socials. Segons els càlculs del partit, eliminar els ens comarcals permetria dedicar 600 milions d'euros a mesures com obrir quiròfans a les tardes per eixugar llistes d'espera o que tots els alumnes tinguin els llibres escolars gratuïts. «És un organisme que fa de gestor intermediari, on no hi ha debat polític i que es podria ?substituir per una reunió d'alcaldes mensual», va afirmar Castel. Ciutadans va presentar les línies bàsiques del programa electoral i reclama un debat de «propostes reals» allunyat de l'independentisme.

Ciutadans va desgranar les línies del programa per a les properes eleccions del 27-S. El cap de llista a les comarques gironines, Jean Castel, va assegurar que busquen ser «el partit que fa propostes reals» i allunyar-se dels que tenen com a eix «la protesta» o els que només se centren en aconseguir la independència de Catalunya.

«Zero corrupció, total transparència i regeneració democràtica», ha resumit Castel que afegeix que, per elaborar el programa, van analitzar els pressupostos partida per partida per trobar totes aquelles despeses que consideren accessòries i que es podrien destinar a educació, sanitat o serveis socials.

El candidat defensa que s'eliminin els consells comarcals, perquè considera que són uns ens que només fan de «gestors intermediaris» i que es podrien substituir per una reunió mensual d'alcaldes. Castel va recordar que quan va prendre possessió com a conseller comarcal del Gironès el primer que va fer «per ètica i coherència» és demanar com podia renunciar al sou. «Al ple d'investidura també vaig defensar la supressió del consell comarcal», va afirmar.

Segons els càlculs de Ciutadans, suprimir els consells comarcals suposaria comptar amb 600 milions d'euros per a altres àmbits. Castel aposta per destinar aquests diners, per exemple, a ajudar les famílies amb fills menors de 18 anys amb fins a 1.000 euros anual depenent de la renda familiar, que els nens tinguin els llibres escolars gratuïts o obrir quiròfans a les tardes per reduir la llista d'espera. «despesa
Castel també va reflexionar al voltant de la Constitució i aposta per una reforma per «modernitzar-la» per tenir una nova llei electoral «més democràtica» o donar un pes real als vots en blanc.

El cap de llista de la formacuó d'Albert Rivera va criticar que CDC i ERC «s'amaguin darrere plataformes» per evitar «donar la cara» als debats. «Nosaltres anem amb les nostres sigles perquè no tenim res a amagar», va concloure.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Informació i recursos per cobrir tota la formació acadèmica

Informació i recursos per cobrir tota la formació acadèmica

La plataforma "Volem signar i escoltar" defensa el dret a utilitzar la llengua de signes

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

Té 19 anys i és de Salt, on ara estudia FP a l'institut Vallvera. La Primària i la Secundària...

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

Divertir-se amb les activitats que feien els pares i els avis

Divertir-se amb les activitats que feien els pares i els avis

Al novembre començarà un cicle d'exposicions de fotografies antigues de l'Arxiu de la Garrotxa...

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

És a segona activitat del cicle «Siner[GI]es

Enllaços recomanats: Premis cinema