La CUP-Crida per Girona presentarà una moció al ple municipal en què proposa que l'Ajuntament «reconegui el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S», i que «es posi a disposició del futur Parlament per tal de fer efectiu el mandat democràtic que sorgeixi de les eleccions». Segons la portaveu del grup municipal, Laia Pèlach, «els propers mesos seran determinants per al procés independentista, i l'Ajuntament ha d'implicar-se activament en la ruptura democràtica amb l'Estat i el procés constituent cap a la nova República».

D'altra banda, la CUP-Crida Constituent ha convocat per avui un debat a Santa Eugènia sota el títol: «Des dels barris, construïm la independència per canviar-ho tot». L'acte se celebrarà a les dos quarts de vuit del vespre a la plaça del Barco, i comptarà amb la presència de la portaveu municipal de la formació, Laia Pèlach, la tinent d'alcalde de Ripollet Pilar Castillejo i l'historiador Albert Botran. L'encarregat de presentar-lo serà l'activista i pedagog Sebas Parra.

La formació també ha organitzat un segon acte polític amb motiu de la Diada. Serà el mateix divendres a les dos quarts d'onze del matí a la plaça del Mercadal. Hi intervindran Benet Salellas, cap de llista de la CUP-Crida Constituent per Girona, i Gabriela Serra, activista pels drets socials i candidata per Barcelona. L'encarregat de presentar l'acte, que també comptarà amb un esmorzar popular, serà l'ex-regidor gironí Jordi Navarro. Després de l'acte la CUP fa una crida a participar a la cantada dels Segadors a la plaça del Vi, i a la Via Lliure de Barcelona.