La CUP vol que Corominas expliqui al ple de la Diputació el pagament dels màsters

ERC confia que el govern ho aclareixi a la junta de portaveus, mentre que PSC i IdS opten per esperar a resoldre l'expedient

09.09.2015 | 07:51
El ple d´aprovació del cartipàs de la Diputació, el passat juliol.
El ple d´aprovació del cartipàs de la Diputació, el passat juliol.

Davant la nova investigació a la Diputació de Girona, pel pagament de quatre màsters d'Esade, la CUP va ser ahir l'única formació de la institució provincial que va enviar un comunicat per demanar explicacions al vicepresident primer de Dipsalut, Josep Maria Corominas. També es va tractar de l'únic grup polític de l'ens que va sol·licitar que un dels punts del ple de la setmana vinent de la Diputació sigui la intervenció de Corominas, perquè detalli aquesta despesa en la formació feta -en els dos últims mandats- per un alt càrrec i tres més de confiança de l'Organisme de Salut Pública de la institució, Dipsalut.

El diputat de la CUP, Lluc Salellas, va valorar que és necessari que Corominas exposi la versió dels fets i aclareixi per quin motiu s'ha actuat d'aquesta manera. «Volem que hi hagi un debat sobre aquest afer al ple», va afegir Salellas, que va recordar que el seu partit ja va deixar clar a la sessió d'investidura de la legislatura actual que treballaria per garantir la transparència a la Diputació de Girona. Ara bé, el pagament dels màsters es va produir durant els dos darrers mandats de l'ens provincial: el 2007-2011, quan Josep Marigó (PSC) liderava el Dipsalut i el 2011-2105, amb Corominas (CDC) al capdavant de la institució de Salut Pública. Actualment, Corominas continua com a màxim responsable de Dipsalut.

Pel que fa als altres grups polítics que es troben a l'oposició de la Diputació, es van referir a l'expedient obert pel Dipsalut en ser preguntats per Diari de Girona. El portaveu d'ERC a l'ens, David Mascort, va avançar ahir que el seu partit demanarà «les explicacions oportunes» al govern de CiU de la corporació provincial dijous a la junta de portaveus. «Si les explicacions no són del nostre grat, demanarem que es donin més detalls al ple», va afegir Mascort.

En canvi, el president del grup del PSC a la Diputació, Juli Fernández, va voler esperar ahir que l'expedient «estigui tancat». «Primer deixem que els tècnics treballin», va subratllar Fernández, que va apostar per «actuar» si la resolució de l'expedient de Dipsalut detecta irregularitats. En aquesta línia, la portaveu d'Independents de la Selva (IdS), Gisela Saladich, va avançar que la seva formació «farà les preguntes pertinents» al govern de la Diputació de Girona. Tot i això, Saladich va destacar que la institució «ha pres mesures», perquè «s'ha obert una investigació pels fets». La portaveu d'IdS va recordar que aquest afer del pagament de màsters no correspon a l'actual govern de CiU de la Diputació liderat per Pere Vila.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Què fer aquest dissabte a la festa major de Banyoles

Què fer aquest dissabte a la festa major de Banyoles

Consulta el programa d'actes de la Festa de Sant Martirià

Què fer aquest diumenge a la festa major de Banyoles

Què fer aquest diumenge a la festa major de Banyoles

Consulta el programa d'actes de la Festa de Sant Martirà

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

L'ACA reconeix que una de les causes de l'estat d'aquests ecosistemes és «la reducció dels cabals...

Les fires i festes imprescindibles del diumenge a Girona

Les fires i festes imprescindibles del diumenge a Girona

La festa major de Banyoles, la Fira de la Castanya de Viladrau, i la Fira del Bolet a Albanyà...

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Música, teatre fires i festes formen part de la nostra selecció

Enllaços recomanats: Premis cinema