Dilmé demana que no es retardi més la quota d´immersions a les Medes

El cap de llista d'Unió recorda que la junta rectora del parc natural ho va aprovar per àmplia majoria

09.09.2015 | 00:00
Xavier Dilmé.
Xavier Dilmé.

El cap de llista d'Unió el 27-S a la circumscripció de Girona, Xavier Dilmé, va instar el conseller de Territori i Sostenibilitat i candidat de Junts pel Sí en aquestes eleccions, Santi Vila, «a no retardar més l'aprovació de la quota d'immersions a les Illes Medes per a l'any vinent, ja que afecta la gestió de la propera temporada turística».
Dilmé va recordar des de l'Estartit -on ha mantingut diferents contactes amb empresaris turístics- que el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural, Josep M. Pelegrí, «va deixar la feina feta en aquest sentit, després d'haver-ho consensuat amb els principals actors del territori», i també va subbratllar que l'acord de les immersions «va ser aprovat per la Junta Rectora del Parc natural del Montgrí, Illes Medes i el Baix Ter, gairebé per unanimitat (amb un sol vot en contra)».
El principal punt de la modificació normativa del decret 222/2008 de data 11 de novembre sobre el pla rector de l'ús i gestió de l'àrea protegida de les Illes Medes regulava el nombre immersions autoritzat en cada punt d'amarrament, passant d'una normativa que tenia el mateix nombre d'immersions diari a un altre sistema més dinàmic, que reduïa o ampliava el nombre d'immersions en funció de la conservació del fons i de la fragilitat de la flora.
Dilmé va destacar que «el conseller Pelegrí va adquirir uns compromisos amb el territori, en nom del Govern de Catalunya, que haurien de ser respectats per la credibilitat del propi Govern. El conseller i candidat Vila no pot continuar perjudicant el sector turístic de l'Estartit amb aquests retards, ja que les empreses han de saber amb quines quotes compten per a l'any vinent, per poder-los oferir als possibles visitants. Això s'ha de saber ara, que és quan es comença a treballar per la temporada vinent».
El cap de llista d'Unió a Girona va afegir que «no entenem aquest retard més enllà de la inacció política de la conselleria de torn. No pot ser que un simple canvi de direcció general el mes de juny, en què les competències van passar d'Agricultura a Territori, generi aquesta incertesa i aquest desgavell. Quan des d'Unió parlem de la necessitat d'estabilitat en el Govern parlem d'aquestes coses. La inestabilitat genera perjudicis concrets als ciutadans, en aquest cas al sector turístic», va concloure.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L'Isaac i l'Helga, aquest dilluns.
Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Una campanya a la xarxa permet que els dos animals tornin a estar junts després de tres mesos...

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

En canvi, els estudiants de la demarcació que reben un ajut del 50% per a aquest servei pugen un...

Propostes d´oci per fer aquesta tarda a les comarques gironines

Propostes d´oci per fer aquesta tarda a les comarques gironines

Conferències, presentacions de llibre, exposicions, premis i contes per als petits

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Sant Feliu de Pallerols tornarà 20.000 € cobrats de més als veïns

Sant Feliu de Pallerols tornarà 20.000 € cobrats de més als veïns

L'oposició vol que es reemborsi la totalitat del que es va recaptar de més en setze anys

Enllaços recomanats: Premis cinema