El cap de llista d'Unió el 27-S a la circumscripció de Girona, Xavier Dilmé, va instar el conseller de Territori i Sostenibilitat i candidat de Junts pel Sí en aquestes eleccions, Santi Vila, «a no retardar més l'aprovació de la quota d'immersions a les Illes Medes per a l'any vinent, ja que afecta la gestió de la propera temporada turística».

Dilmé va recordar des de l'Estartit -on ha mantingut diferents contactes amb empresaris turístics- que el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural, Josep M. Pelegrí, «va deixar la feina feta en aquest sentit, després d'haver-ho consensuat amb els principals actors del territori», i també va subbratllar que l'acord de les immersions «va ser aprovat per la Junta Rectora del Parc natural del Montgrí, Illes Medes i el Baix Ter, gairebé per unanimitat (amb un sol vot en contra)».

El principal punt de la modificació normativa del decret 222/2008 de data 11 de novembre sobre el pla rector de l'ús i gestió de l'àrea protegida de les Illes Medes regulava el nombre immersions autoritzat en cada punt d'amarrament, passant d'una normativa que tenia el mateix nombre d'immersions diari a un altre sistema més dinàmic, que reduïa o ampliava el nombre d'immersions en funció de la conservació del fons i de la fragilitat de la flora.

Dilmé va destacar que «el conseller Pelegrí va adquirir uns compromisos amb el territori, en nom del Govern de Catalunya, que haurien de ser respectats per la credibilitat del propi Govern. El conseller i candidat Vila no pot continuar perjudicant el sector turístic de l'Estartit amb aquests retards, ja que les empreses han de saber amb quines quotes compten per a l'any vinent, per poder-los oferir als possibles visitants. Això s'ha de saber ara, que és quan es comença a treballar per la temporada vinent».

El cap de llista d'Unió a Girona va afegir que «no entenem aquest retard més enllà de la inacció política de la conselleria de torn. No pot ser que un simple canvi de direcció general el mes de juny, en què les competències van passar d'Agricultura a Territori, generi aquesta incertesa i aquest desgavell. Quan des d'Unió parlem de la necessitat d'estabilitat en el Govern parlem d'aquestes coses. La inestabilitat genera perjudicis concrets als ciutadans, en aquest cas al sector turístic», va concloure.