La Junta adjudica a Junts pel Sí un 11% dels espais de publicitat electoral

El darrer sorteig resol de manera definitiva la ubicació dels plafons de cada partit polític

09.09.2015 | 00:00

Junts pel?Sí tindrà finalment l'11% dels espais electorals de cada municipi. La Junta Electoral de Girona va celebrar ahir el nou sorteig que havia de posar punt final al conflicte suscitat perquè el representant dels independentistes va arribar amb uns 20 minuts de retardar el primer dia que s'havia de fer l'elecció. A més, Unió?Democràtica es quedarà amb un 9% dels espais, el mateix percentatge que Ciutadans, mentre que la CUP es quedarà amb un 4% dels plafons que disposin els ajuntaments.
La Junta Electoral va reunir ahir a dos quarts de deu del matí de nou als representants electorals per ratificar l'elecció dels tres primers grups i repetir la tria a partir del quart lot. Així, Ricard Dilmé, el representant de Junts Pel Sí va optar per escollir l'11% dels espais. A més també Junts Pels Sï, així com?Catalunya Sí que es Pot i la CUP podran optar a les restes que no hagin escollit cap dels partits: un 3% dels espais que corresponien als lots 8 i 9.
Es posa així punt final al conflicte sorgit el 2 de setembre passat. Aquell matí, el representant de Junts pel Sí, Ricard Dilmé, va arribar tard, uns 20 minuts, el que va fer que el repartiment es fes sense la seva presència i la seva candidatura es quedés amb l'últim lot de poblacions, quan hauria d'haver estat el primer a triar pels seus resultats en la darrera convocatòria electoral. La reunió va començar amb l'absència de Dilmé i per tant va ser el PSC, el segon grup amb més gran representativitat el primer a escollir, hi va agafar el primer dels lots. El Partit Popular va escollir el segon. Catalunya Sí que es pot va optar pel lot 3, moment en el qual va arribar el representant de Junts pel Sí. Unió Democràtica va optar pel lot 4, Ciutadans, el 5, la CUP el 6 de Girona, Banyoles i Salt així com el 4 de tots els municipis als quals havia renunciat UDC.
El representant de Junts pel Sí va escollir l'últim. Dilmé va expressar la seva disconformitat amb el sistema d'adjudicació pel fet que la no assistència o la compareixença tardana del representant d'una candidatura comporti la pèrdua d'algun lot optant pel sistema d'adjudicació directa per proporció. Després d'un recurs, la Junta va ordenar repetir part de la tria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema