El número 1 de la candidatura per Girona, Lluís Llach, va dir «tinc 67 anys i tinc pressa, molta pressa». «Durant més de 35 anys, l'Estat ens ha humiliat, espoliat, tant a nosaltres com a la resta d'espanyols, va explicar Llach. «S'ho han carregat tot», va advertir. Ara, però «hem dit prou, que s'ha acabat. La major part del poble català ha decidit deixar de ser aspirants a ciutadans per ser ciutadans de ple dret. Hem decidit que mai més serem súbdits», va dir. Més de 400 persones van omplir la plaça Catalunya de l'Escala.

Llach va afegir que «Junts pel Sí volem facilitar aquest camí. Hem decidit fer un país. Per molt que ens critiquin i que ens diguin, ho farem. Un país es fa amb les dretes i amb les esquerres. No podem fer un país a trossos. Per això nosaltres som transversals», va afirmar.

«L'Estat espanyol ens insulta, ens amenaça, ens vol fer sortir els tancs al carrer», per això, com a ciutadans «estem iniciant la insurrecció pacífica i democràtica més important que s'està donant a Europa. Europa ens observa, i per això cal que sàpiguen que només ens manem i en menem a nosaltres mateixos. Nosaltres, el poble i els independents anem davant, els polítics van darrere». «Hem fet una candidatura així per demostrar que és la societat civil que va al davant. El que fa por a l'Estat és que és un moviment de la societat civil», va advertir.

Llach ha dit que 'anem a un país nou, un país renovat. Farem un Estat que no caurà en els defectes dels que nosaltres hem patit. No ens comportarem com ells s'han comportat amb nosaltres'.

El número 4 de la candidatura per Girona, Roger Torrent, va explicar que «hem sabut trobar la fórmula per poder acabar allò que el 9-N vam començar i no vam poder culminar. Veiem les places de Catalunya plenes a vessar de persones amb il·lusió i amb un somriure a la cara». Torrent va afegir que «estem fent una cosa excepcional, anem junts partits i persones de la societat civil. Hi som perquè el moment és excepcional. Mai havíem tingut tan a prop el nostre somni, el de l'alliberament nacional». «Tenim projecte, tenim un full de ruta i tenim la il·lusió»,va dir. «A l'altra banda, la de l'Estat espanyol, no hi ha res, només hi ha arguments de la por, amenaces i insults, no hi ha alternativa», va insistir. «A partir del 27S farem un país nou en el qual no hi haurà ministre de Defensa, i on tindrem les estructures que ens permetin millorar el benestar i la vida de les persones. Per això volem un Estat propi, per dignitat però sobretot, pensant en les persones», va indicar

La número 5 per Girona, Natàlia Figueras, va explicar que «aquesta candidatura és transversal, formada per persones de perfils molt diferents. Això ens enriqueix. El nostre objectiu és ser un Estat lliure i que nosaltres mateixos decidim el que volem ser».