A partir del dilluns, dia 14 de setembre, els veïns d'Olot d'edats situades entre els 50 i els 69 anys rebran una carta. Es tracta de la notificació per al cribratge de càncer de còlon. La previsió és que entre dilluns i el mes de desembre uns 9.500 olotins i olotines rebin la invitació per fer-se una prova destinada a detectar possibles càncers de còlon abans que es desenvolupin.

Les instruccions són que els receptors de la carta vagin a una farmàcia, on els donaran els instruments perquè hi posin una mica de femta. Feta l'operació el receptacle s'ha de retornar a la farmàcia.

La idea és detectar la sang oculta a la femta per analitzar-la i així poder trobar elements que pu-guin derivar en un càncer de còlon. Segons el programa de Detecció Precoç de càncer de còlon, l'acció ja s'ha dut a terme en d'altres localitats de la comarca amb bons resultats. En concret, l'han feta a les àrees bàsiques de la Vall d'en Bas, Besalú i Sant Joan les Fonts. L'objectiu és arribar a una població de 13.456 persones.

A la zona de Sant Joan les Fonts la participació ha estat del 49%, a la de Besalú del 50% i a la Vall d'en Bas del 57%.

L'inici de la campanya de detecció del càncer de còlon a la Garrotxa ha estar possible gràcies a la col·laboració entre el Rotary Club Garrotxa i la Generalitat.

La campanya durarà 2 anys i en els tres primers anys té un cost aproximat de 545.000 € per a les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i Osona. Els clubs Rotary de les tres comarques hi aporten un 42%.

El cribratge va començar el 2013 al Baix Empordà i està previst que els propers mesos -a més de a la Garrotxa i el Ripollès- arribi al Pla de l'Estany, la Selva, l'Alt Empordà i el Gironès.