Els morts en l'accident d'avioneta de Toses eren dos homes de 43 i 67 anys

Mossos va fer l'aixecament dels cadàvers que estaven cremats amb helicòpter

10.09.2015 | 08:50

Els dos ocupants que viatjaven en l'avioneta que es va estavellar i incendiar al Pla d'Anyella de Toses eren dos homes que tenien 43 i 67 anys respectivament i de nacionalitat alemanya. Ambdós havien arribat a l'aeroclub de Menorca situat a Maó el diumenge.

Anaven amb un aparell amb espai per a quatre persones i es va sinistrar dimarts a la tarda quan anava cap a l'aeròdrom d'Alp. En aquell moment, dues altres aeronaus que els acompanyaven des de Menorca cap a Puigcerdà van veure com perdien alçada i queien en un punt proper a l'estació de la Molina. Els Bombers i els Mossos van localitzar l'aparell cremant al fons de la vall, a la zona del Pla d'Anyella. Els Bombers van necessitar apagar les flames des de l'aire i després per terra i en arribar al lloc ja van trobar els homes morts.

Les causes de l'accident aeri encara estan per determinar i de fet, ahir els Mossos d'Esquadra -membres de la Unitat de Muntanya, l'AIC?(Àrea d'Investigació Criminal) - i forenses van procedir a l'aixecament del cadàver.

Es va portar a terme al voltant de les dotze del migdia però es va allargar fins ben entrada la una de la tarda a causa de la dificultat d'accés a la zona i també perquè que les restes dels dos homes estaven entremig de l'avioneta i del tot cremades.

Un cop recollides es van transportar amb helicòpter fins al tanatori de Campdevànol. Es preveu que se'ls facin l'autòpsia en les properes hores a l'Institut de Medicina Legal de Girona i després seran repatriades.

Les dues altres avionetes que acompanyaven els dos difunts en el dia de la travessa des de Menorca van aterrar dimarts a Alp després del sinistre i ahir al matí en van marxar. Eren quatre persones més d'uns 60 anys de mitjana.

Pel que fa a les causes del sinistre aeri mortal, l'AIC?dels Mossos de Girona es troba al càrrec de la investigació. L'accident es va produir de tal manera que en un primer moment, l'avioneta va impactar contra un arbre, després va xocar contra el terra i va acabar bolcant i incendiant-se.
Les úniques restes de l'aeronau que van quedar gairebé intactes és la cua de l'avioneta i part d'una ala. Els dos homes però, van morir a l'acte en incendiar-se l'aeronau.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema