L'Ajuntament de Banyoles ha convocat la setena edició dels Premis Banyolí de l'Any amb l'objectiu de posar en relleu l'important tasca que fan persones, empreses, entitats o associacions del municipi, i reconèixer-les públicament.

Els premis s'atorguen en quatre categories diferents. Millor Iniciativa Social, que atorgarà un jurat presidit per Jordi Rustullet, expert en Serveis Socials; Millor Iniciativa Empresarial, que atorgarà un jurat presidit per Xavier Pagès, vicepresident de l'Associació d'Empresaris del Pla de l'Estany-Banyoles; Trajectòria personal, el jurat del qual és la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Banyoles; i finalment la de Banyolí de l'Any que, a diferència dels anteriors, té dues fases de votació. Una primera fase, en què tothom qui ho vulgui pot proposar el seu candidat, justificant-ne els mèrits. Després, seran els anteriors jurats els qui proclamaran el guanyador o guanyadora d'entre els 3 candidats més proposats pels ciutadans.

Els premis es lliuraran en el decurs d'un acte que se celebrarà el divendres, 2 d'octubre, a partir de dos quarts de nou del vespre, al claustre del monestir de Sant Esteve. Enguany, la seva celebració s'ha endarrerit per la convocatòria electoral del 27 de setembre. L'acte començarà amb el lliurament dels premis, continuarà amb un sopar i acabarà amb concert de Quartet Ateneu de Banyoles.