L'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols espera un informe jurídic que l'ajudi a resoldre un recurs de reposició posat per Units per Sant Feliu ERC-AM. El document afecta l'inici de les obres de la residència geriàtrica projectada a la zona de ca les Hermanes. El geriàtric és una voluntat amb més de 10 anys de tramitació.

El recurs va ser entrat el 13 de febrer del 2015 i exposa: «En data 18/12/del 2o14, el ple de l'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols va adoptar l'acord pel qual s'autoritza la Gestora d'Administració i atenció a la vellesa GAAVOC, SL la realització d'una primera fase del contracte per a la construcció i gestió d'una residència-centre de serveis de la gent gran, i dins el termini legalment establert, hi formula en contra recurs de reposició».

Bàsicament, el document demana tornar a fer una nou concurs d'adjudicació. En el seu moment, l'alcalde, Joan Casas (CiU), va retreure a l'oposició que fes política en temes de salut i de benestar social.

En un dels darrers plens, Joan Casas va explicar que «per a la resolució d'aquest recurs s'ha demanat un informe jurídic que per diferents motius s'ha retardat». A més va expressar la seva confiança en poder resoldre el recurs pel setembre i va continuar dient que «inicialment, es preveu signar el contracte a l'octubre vinent i executar les obres en els tres anys posteriors que estableix el plec de condicions».

L'alcalde va precisar que «l'empresa adjudicatària no vol tirar endavant el contracte fins que no s'hagi resolt definitivament el recurs de reposició». Per acabar va dir: «Potser caldrà començar per part de tots».

En el mateix ple, Artur Colomer (portaveu d'Units per Sant Feliu-ERC-AM) va explicar que el seu grup no està en contra del geriàtric. Abans del ple Units per Sant Feliu ERC-AM va repartir fulls pel poble en els quals arrgumentava els motius pels quals van presentar el recurs. «L'Ajuntament va fer un concurs i es va adjudicar a una empresa anomenada GAAVOC -afegeixen-: Ha passat més d'un any i no tenim places públiques concedides per la Generalitat». Segons ells, és la causa, per la qual l'empresa no hagi començat les obres i que l'Ajuntament hagi decidit fer-les per fases». Així doncs, assenyalen que «Nosaltres entenem que al realitzar aquests canvis, han modificat les bases del concurs fet al seu dia i volem que es comenci un nou procés». En el debat van intervenir la regidora Àngels Armengou (Units per Sant Feliu-ERC-AM) i EnricColom (ERC-AM). Armengou va considerar que «l'anterior vicepresidenta del Govern de la Generalitat va incomplir la promesa realitzada en el seu dia a Sant Feliu de Pallerols de dotar de places concertades el futur geriàtric». Enric Colom va dir que «en el seu moment es va fer molta propaganda per part de l'equip de govern de l'adjudicació del contracte però en canvi no n'ha fet gens de l'autorització per realitzar una primera fase del projecte global».

La previsió és que el centre tingui unes 60 places, de les quals prop de 20 haurien de ser concertades. És a dir, finançades a mitges per les famílies i Benestar Social de la Generalitat. La concertació de les places ha estat impossible. La idea és que el geriàtric doni servei a la població dels municipis veïns. Per exemple, les Planes d'Hostoles, Sant Aniol, Àmer i Anglès.