El cap de llista d'Unió a Girona en les eleccions del 27-S, Xavier Dilmé, va posar en relleu que el futur parc natural de les capçaleres del Ter i del Freser «ha de suposar una gran oportunitat i no una càrrega per al territori i la gent que hi viu». Dilmé, que es va reunir ahir al matí amb ramaders i empresaris agrícoles i forestals del Ripollès a Setcases per copsar les inquietuds del sector, va explicar que aquest espai «ha de ser una ajuda i no un impediment de l'activitat humana, econòmica i tradicional que hi ha hagut en el territori».

Dilmé va posar com a exemple l'aprovació, l'any passat, de la junta rectora del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, formada majoritàriament per integrants del territori, «que són els qui en coneixen les especificitats i les necessitats de primera mà».

«El parc ha de ser gestionat en origen i ha de ser un valor afegit per a l'activitat que duu a terme sector primari (ramaderia, agricultura, explotació de boscos, etc)», va remarcar Dilmé, que va recordar que aquesta «és la filosofia que ha posat en pràctica el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural, Josep M. Pelegrí».

«A banda que el territori ha de ser majoritari en els òrgans de gestió, és preferible que president de la junta rectora sigui una persona que no pertanyi a l'administració», va indicar el cap de llista d'Unió a Girona.

Propostes per parcs

Pel que fa a propostes incloses en el programa electoral en matèria de parcs, Dilmé va afegir que Unió proposa que «els directors dels parcs no hagin de ser necessàriament funcionaris, sinó que siguin essencialment persones amb una visió transversal. Que tinguin coneixement dels criteris de protecció però també el que és el sector primari i turístic».