«Aquells qui comparteixin que Catalunya necessita un govern d'esquerres, que la independència no és la solució, que la primera batalla no és la nacionalista i pensi que aquest embolic fa mal a Catalunya, tenen una opció molt clara en el PSC». Així va animar ahir el candidat del PSC a Girona, Rafael Bruguera, a votar el seu partit, que té com a lema «Aconseguir una Catalunya millor en una Espanya diferent». Bruguera va iniciar la campanya tot reivindicant el llegat del periodista Carles Rahola, afusellat a principis de la Guerra Civil. «Va ser un catalanista, republicà, federalista convençut i va encarnar els valors de la pau i el diàleg», va indicar.

El candidat va recordar que ell mateix va contribuir a fundar el PSC fa quaranta anys, i va reivindicar «l'esperit d'aquells socialistes que van lluitar per la democràcia a Espanya i per una Catalunya amb la màxima llibertat».

Bruguera va recordar que els socialistes proposen un pacte federal per resoldre «l'embolic» en què es veu immersa Catalunya. «El que proposa el PP és dolent perquè significa un mal finançament, ser tractats amb menyspreu, amb inversions sota zero en infraestructures... però el que proposen els nacionalistes catalans suposa un salt al buit i va en contra dels principis democràtics», va dir Bruguera. Per això, va defensar un acord que garanteixi els trets diferencials de Catalunya, amb un pacte fiscal just i amb les infraestructures necessàries.