Junts pel Sí no podia triar un lloc més eloqüent per començar una campanya electoral que consideren històrica:?la plaça Independència de Girona, on ahir a la nit es van reunir unes 300 persones. El cap de llista gironí, Lluís Llach, va prometre que treballaran intensament per explicar a la gent que representen el «sí al canvi»: «Som el sí a fer un nou estat, el sí a la sobiania de Catalunya», va afirmar.

Junts pel Sí ha procurat subratllar la transcendència d'aquestes eleccions fins i tot amb l'eslògan electoral: El vot de la teva vida. Fins a sis membres de la candidatura van pujar a l'escenari per donar el tret de sortida a la campanya: Lluís Llach, Anna Caula, Carles Puigdemont, Roger Torrent, Marta Rovira i Jordi Turull, aquests dos últims de la llista de Barcelona.

Llach va deixar clar que l'únic mandat de Junts pel Sí és «arribar al Parlament per fer una proclamació solemne per anar cap a la independència i començar les diferents fases del procés constituent». «Si surto diputat, se m'haurà votat perquè treballi per la independència. Aquest és el mandat democràtic que rebrem», va assenyalar el cantant. «No ens van deixar fer el referèndum, ens ho han prohibit tot, però ara estarem legitimats per fer-ho i ho farem», va assegurar.

Per tal d'aconseguir la força necessària, Junts pel Sí farà una campanya en què trepitjarà molt de territori, per tal d'arribar a tothom i respondre a qualsevol dubte que es plantegi. En aquest sentit, Llach va recordar que la ciutadania és el motor de Junts pel Sí: «Només depenem de nosaltres mateixos, i això és el que hem volgut representar col·locant independents al capdavant», va assenyalar, tot afegint: «Tenim 80.000 persones que volen ser candidats amb nosaltres, perquè som una candidatura que ha sorgit de la gent i en canvi la política s'ha posat al darrere».

Per la seva banda, Marta Rovira (ERC) va assegurar que el 27 de setembre servirà per fer «el referèndum que ens van prohibir» i que les eleccions es convertiran «en una gran festa cívica i democràtica». «Anem a buscar de forma legal i contundent un mandat democràtic a favor de la independència», va afirmar.

Per la seva banda, Jordi Turull (CiU) va apel·lar a totes les persones que han lluitat fins ara per la independència i totes les que ho faran en un futur, i va destacar que cal convèncer fins a l'últim indecís per obtenir la victòria.