Davant les reiterades trucades dels ciutadans preguntant per la gestió de la situació dels refugiats, Olot va mostrar ahir la seva posició envers la situació europea referent a la crisi de Síria. Des de l'Ajuntament es va fer una crida a tota la població de la Garrotxa perquè es vagi preparant per l'arribada dels refugiats, que segons va declarar el tinent de l'alcalde, Josep Berga, seria en pocs mesos. «Estem parlant d'un termini d'entre 3 i 6 mesos, quan podrien començar a arribar les primeres famílies que l'Estat espanyol s'ha compromès a acollir. Això ens dóna el temps suficient per estar ben preparats per acollir aquestes famílies» va dir. També va comentar que gran part de les necessitats dels sirians hauràn de ser cobertes «S'ha de tenir en compte que vindran alguns infants que s'hauran d'escolaritzar. També que necessitaran serveis sanitaris o jurídics per resoldre la seva situació a Europa. Tot una serie de qüestions que podrem preparar amb l'antel·lació necessària».

Un dels punts més destacats va ser el referent a la iniciativa de cedir habitatges per als necessitats. «Jo mateix he tingut dues trucades de ciutadans que han ofert un habitatge. En concret un pis i una casa pel temps que es creu que aquestes persones puguin estar a casa nostra. També he tingut una trucada del president de Càritas Garrotxa que ens ha dit que tenen un pis que reformes podria acollir diverses famílies. Hi ha moltes mostres de solidaritat des de gran nombre de families».

Berga també ha remarcat que les accions dependràn en gran part de les ajudes que vagin arribant d'ACNUR o de la Creu Roja, així com els recursos econòmics que destini la UE. Un cop fet això, l'Ajuntament podrà canalitzar-ho i gestionar-ho per llogar més pisos si fos necessari.