Els Mossos d'Esquadra, amb la col·laboració d'agents de la policia estatal, van detenir el passat 4 de setembre, dos homes, de 53 i 22 anys, responsables d'una carnisseria de la Jonquera des d'on suposadament venien droga. Les queixes veïnals havien posat en alerta la policia, que van decidir inspeccionar l'establiment amb el suport d'una unitat canina. Aquests van trobar, a la part de darrera de la botiga, 207 grams de cocaïna i 100,7 grams d'haixix, que al mercat hauria tingut un valor de 12.000 euros. Com a conseqüència van quedar detinguts els dos homes, responsable i propietari del comerç, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, cap a les vuit del vespre del mateix dia 4 els agents van iniciar la inspecció i, després d'identificar la persona que en aquell moment es trobava de responsable del comerç, els agents de la unitat canina van trobar, a la part del darrera de la botiga, deu embolcalls de plàstic amb cocaïna al seu interior i una bossa amb dues peces de cocaïna. També es van trobar nou embolcalls d'haixix i una bossa amb haixix premsat.

Just en el moment que els policies detenien el responsable, va aparèixer el propietari de la botiga que, després de ser identificat, també va ser detingut.

Els dos homes tenen 53 i 22 anys, nacionalitat marroquina i són veïns de la Jonquera i Figueres. Els detinguts, dels quals un té antecedents, van passar el 5 de setembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.