El cap de llista de Junts pel Sí a Girona, Lluís Llach, va protagonitzar ahir un míting a Sant Antoni de Calonge en què va demanar a tots els assistents es facin candidats de la formació. "La clau està en vosaltres", va assenyalar.

El cantant va recordar que Junts pel Sí ja supera els 80.000 candidats, però creu que han de ser "molts més". "Us ho demano perquè tenim feina a fer: una de simbòlica, perquè és feina de tots i aquesta és una candidatura de tothom, i una altra de pràctica, per donar un gruix a aquesta candidatura que a Europa no s'ha vist mai". Per això, va animar els assistents a continuar difonent els principis de Junts pel Sí: "La feina és vostra, perquè nosaltres ja hem arribat a tota aquella població que podíem arribar. Però hi ha gent que és impermeable, que mira les cadenes de televisió estatals, que quan les mires no entens el país on ets", va indicar Llach, que va reunir més de 500 persones a l'Espigó Costa Brava.

Llach va assegurar que Catalunya, malgrat no haver guanyat cap batalla, té una arma "de construcció massiva": les urnes. "El nostre gran poder són la llibertat i la democràcia; exercim-les", va reclamar. "Votem i convencem la gent que tenim al costat. Amb aquesta arma podem guanyar sempre, és indestructible i l'Estat espanyol això ho sap", va afegir.

La número 2 de la candidatura gironina, Anna Caula, va destacar que el poble català "no es rendeix". "Som com som, una ànima forta perquè hem remat contra corrent", va explicar, tot demanant a tothom que sumi i posi el seu granet de sorra.

Per la seva banda, el número 7, Lluís Guinó, va recordar que Junts pel Sí té candidats que van més enllà de la política perquè "malgrat les coses que ens separen, compartim un projecte". Per això, va demanar el vot per un país nou que volen construir entre tots.

Finalment, el número 9, Sergi Sabrià, va explicar que l'objectiu comú de Junts pel Sí és aconseguir que la gent visqui millor. "Per això hem de tenir eines", va assenyalar, tot recordant que sense independència no es podrà dur a terme cap projecte polític.