Més discreta que el dia anterior, quan va assistir a la Via Lliure de la Meridiana no vestida amb una estelada sinó pràcticament vestida d'estelada, la televisiva Karmele Marchante va ser ahir a Girona i Salt disposada a sumar adeptes a la causa, no a la de Sálvame de Luxe sinó a la de la independència de Catalunya. Les fotos d'ella i Pilar Rahola flanquejant l'alcalde de Girona a la Meridiana passaran a la història d'aquesta campanya en lloc destacat, just al costat d'Iceta ballant a ritme de Queen.

Però estava explicant que Marchante anava ahir més discreta que divendres, la qual cosa era facilíssima i no li impedia lluir unes cridaneres arracades amb forma d'estelada. Que ningú tingués cap dubte del que havia vingut a fer. Va venir convidada per l'ANC i cal reconèixer que la ruta que li van preparar semblava pensada a mitges amb un programador de Tele 5: al matí, al mercat de la Devesa i a la tarda, a l'Espai Gironès. En aquests llocs estratègics es poden comptar amb els dits d'una mà les persones que no l'han vist alguna vegada a Sálvame. La majoria, molt més d'una vegada.

Karmele, per molt que ho negui, és una celebrity, i si al matí, al mercat, encara podia ensopegar amb algun immigrant que no sabés qui era aquella dona menuda i nerviosa que fuma uns cigarrets sense filtre i -asseguraria jo- liats per ella mateixa de manera tan matussera que semblen porros, a la tarda la cosa va canviar. A l'Espai Gironès no passava pel seu costat persona o animal que no la mirés, la saludés, parlés amb ella o, sobretot, s'hi fes alguna foto. Fins i tot va tenir temps de conversar amb una colla que estava de comiat de soltera, i per les riallades en aparèixer la núvia i el rubor d'aquesta, o li va dir que millor no casar-se si volia viure bé o li va donar consells per la nit de noces.

"Estic molt contenta de ser a Girona perquè la gent té molt bona resposta, tothom diu que sí a la indpendència", em va assegurar millorant inclús les enquestes més optimistes del sobiranisme amb aquest cent per cent. Sempre simpàtica, només canvia la cara si se li esmenta que hi ha qui no es creu del tot el seu independentisme.

-Qui és que no s'ho creu? (mirada dura)

-Err... no ho sé, alguna gent. Jo sí, per descomptat!

-Doncs s'ho han de creure, perquè estic aquí i ahir vaig estar a la Diada. I miri les arracades que porto (mostra les estelades que li pengen de les orelles).

Arguments incontestables que queden interromputs per més gent que demana fotografiar-se amb ella. Ara dues noies jovenetes, ara una parella amb un nadó, ara un senyor d'edat més que mitjana que potser vol donar una alegria a la seva senyora quan arribi a casa... Per tothom té unes paraules. Qui ha estat al mateix plató que Jorge Javier Vázquez i la seva fauna té la paciència a prova de bomba.