El municipi més guardonat en el certamen Viles Florides 2015 va ser Olot. La capital de la Garrotxa va ser l'única a obtenir 4 flors d'honor. El jurat va argumentar que "el verd d'Olot és vist com una estratègia de ciutat, completament integrat a la trama urbana". El lliurament de guardons va tenir lloc fa uns dies, a l'Espai natural Riera de Villacrosa - Font del Pic, a Sant Hilari Sacalm.

Uns dies després, Josep Berga (tinent d'alcalde per CiU) va opinar que "moure's en una ciutat que està ben cuidada augmenta el benestar de les persones". Va afegir que "ja teníem la tercera flor i el fet que ens n'hagin lliurat una quarta ens dóna més força per mantenir els carrers i les places ben ornamentats". Per a Berga, "quan gaudeixes d'un guardó d'aquest tipus has d'intentar mantenir-lo".

Al 2011, l'Ajuntament d'Olot va programar una acció continuada d'embelliment de la ciutat. Van posar jardineres a les baranes dels passejos i dels carrers, van millorar els jardins públics i van penjar jardineres als fanals. Van procurar que l'ornementació estigués en harmonia amb les línies dels edificis i baranes de caire modernista.

Olot és l'únic dels 64 municipis participants en el certamen que va obtenir quatre flors.