El president de Ciutadans, Albert Rivera, va assegurar ahir que no vol "ser president d'Espanya si a dins no hi ha Catalunya". En un acte celebrat a l'hotel Carlemany de Girona, Rivera va garantir que si es presenta a les eleccions generals és per demostrar "que hi ha catalans que creiem en el projecte comú" i va assegurar que, si governa l'Estat, tractarà a totes les regions per igual. També es va comprometre a treballar perquè els catalans recuperin "l'admiració" i el "prestigi" que havien tingut abans i que, segons afirma, els seus governants han fet desaparèixer.

Rivera i la candidata a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, van congregar uns 200 persones ahir a Girona, una xifra que, van admetre, hagués estat impensable només uns anys enrere. Per això, van felicitar els militants de Ciutadans a Girona per la seva "valentia".

Rivera va lamentar que al llarg de 35 anys "sempre hagin governat els mateixos, ja fos el PSC de Nadal o la CiU de Pujol". "Tots pensaven igual però es vestien diferent, i s'han anat repartint Catalunya com si fos un gran pastís", va considerar. En canvi ara, va dir, Catalunya té l'oportunitat de tenir una presidenta "que no pertany a cap família ni deu favors a ningú", i que repartirà la riquesa "entre tots els catalans, siguin d'on siguin i es diguin com es diguin".

Rivera, futur candidat al govern de l'Estat, va demanar que els seus votants acudeixin el dia 27 a les urnes "perquè quedar-se a casa és votar Mas i separació". També va enviar missatges tant al PP com al PSOE: al primer, acusant-lo de no haver fet prou davant el desafiament independentista, i al segon, advertint-lo que "la singularitat no ha de comportar privilegis".

Manifestar-se a les urnes

Per la seva banda, Arrimadas va destacar que, després d'una Diada que "no va ser "de tots" sinó "una manifestació que només representava una part legítima de la societat", hi ha molts catalans que estan esperant que arribi el 27 de setembre per poder "manifestar-se a les urnes" i crear una nova Catalunya "sense bàndols".

En aquest sentit, la candidata va explicar que, si surt vencedora, defensarà els interessos dels catalans a Madrid "amb lleialtat", ja que, segons va denunciar, en aquests moments no hi ha ningú que ho estigui fent.