Girona és un bullici de famosos. Molts gironins han trobat aquests darrers dies les actrius i els actors principals de la sèrie de moda, Joc de trons. Dormen a la capital gironina o en poblacions properes. Dinen, sopen i surten de copes per Girona. El desembarcament dels protagonistes ha desfermat una bogeria a les xarxes socials, on els gironins comparteixen la sort d'haver-se creuat amb algun dels actors. Els protagonistes del rodatge de Joc de Trons han explicat al seu entorn que a Girona se senten bé, que no els molesten tant com en altres poblacions europees on han rodat.

Per això, poden caminar per la Força, per Santa Clara, i fer el toc al Cu-cut de la plaça Independència o al pub irlandès de la Rambla. Si s'acosta un fan, no tenen problemes per aturar-se i deixar-se fotografiar.

El mateix passa amb els creadors de la sèrie, Dan Weiss y David Benioff, i amb tota la cúpula de la producció. Hi ha qui ha arribat a dir que ha vist l'escriptor de la saga literària, George R.R. Martin, en un lluent Ferrari. Quasi tots són a Girona per gravar la gran escena, a les escales de la Catedral. S'hi podrà veure el Mata-reis Jaime Lannister (l'actor Nikolaj Coster-Waldau) pujant a cavall per les escales amb un èxercit. Algunes fonts apunten que l'escena servirà per intentar evitar una execució de Margaery Tyrell (Natalie Dormer) o el seu germà Loras (Finn Jones). Tots ells són a Girona.

A l'escena, que es gravarà en part amb una càmera des del campanar de Sant Feliu, també hi podria intervenir Tommen Baraethon (Dean-Charles Chapman). Aquests dies se'ls ha pogut veure per les escales a ells, o alguns dels seus dobles, assajant. També el denominat "Gran Pardal" o High Sparrow (Jonathan Pryce).

No són els únics actors de Joc de Trons que estan a GironaGirona. Sam Tarly (John Bradley-West) i Gilly (Hannah Murray) també són a la ciutat, per gravar, possiblement en un interior. I des dels primers dies hi ha Arya Stark (Maisie Williams), amb The Waif, coneguda també com la nena abandonada (Faye Marsay) i Jaqen H'ghar, un sense rostre (Tom Wlaschiha). La possibilitat que Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Sophie Tuner (Sansa Stark) o Cersei Lannister (Lena Headey) hagin estat a Girona passaria per alguna escena gravada en l'interior d'un edifici.