Un jove de 22 anys va morir ahir al matí després que, per causes que es desconeixen, s'accidentés amb un paramotor, l'adaptació motoritzada del parapent, a Vilanant.

Els Bombers van ser alertats del fet a les 08.53 hores del matí. L'accident va passar al costat de la N-260, punt quilomètric 45, en un camp que està a prop de l'aeròdrom d'Ordis. El jove es va precipitar des d'una altura d'uns 20 metres. Els sanitaris del SEM van iniciar el protocol de reanimació però no van poder salvar-li la vida.

Fins al lloc s'hi van desplaçar quatre dotacions i l'helicòpter de rescat amb efectius dels GRAE (Grup d'Actuacions Especials) dels Bombers, els sanitaris del Servei d'Emergències Mèdiques, que hi va enviar una ambulància i l'helicòpter medicalitzat, i quatre patrulles del cos de Mossos d'Esquadra.

Altres incidents aeris

Aquesta és la sisena mort que es produeix a les comarques gironines per accidents en activitats aeronàutiques i el segon relacionat amb el paramotor.

El passat 8 de setembre dues persones van morir en estavellar-se l'avioneta en què viatjaven al Pla d'Anyella a Toses. A conseqüència de l'impacte l'aparell es va incendiar.

Els Bombers, amb la participació d'efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM), van localitzar el lloc de l'accident i van extingir l'incendi que va afectar l'avioneta, que va quedar calcinada.

El 5 d'agost dos ocupants d'un ultralleuger van morir a l'acte després que l'aparell s'estavellés contra una caseta i posteriorment s'incendiés a tocar de l'aeròdrom de Viladamat. Les víctimes eren dos pilots experimentats de Mallorca i estaven fent una ruta de nou dies amb altres aeronaus per la península Ibèrica. Malgrat els intents del personal de l'aeròdrom i companys per sufocar les flames després de l'accident i l'arribada dels Bombers al camp no es va poder fer res per salvar-los la vida. L'incendi va cremar molt ràpidament perquè la nau anava plena de combustible i va deixar l'ultralleuger reduït a cendres i quatre ferros.

El passat 8 de juliol un home d'uns 50 anys va morir en caure amb el seu paramotor a Siurana, en una zona de camps molt propera de la C-31, al Camí dels Olivets, i a uns 100 metres del camp de vol, segons van informar els Bombers de la Generalitat. Quan l'home va ser atès, es trobava conscient, però molt greu, i va ser traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va arribar en estat crític. Finalment, però, no va poder superar la gravetat de les ferides i va morir a l'hospital.